BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  DÜNYA

Kafanıza UYDU düşebilir

ABD, kontrolden çıkan casus uydu nedeniyle panikte. Uydu dünyaya düşecek. Onların derdi ise düşmanlarının eline geçmesi.

Abone ol Amerikalı askeri yetkililer, kontrol dışı kalması sonucu gelecek ay sonu veya mart başı Dünya'ya düşmesi beklenen casus uydunun Kuzey Amerika'ya isabet etmesi olasılığına karşı önlem alıyor.

ABD Hava Kuvvetlerinin Kuzey Filosu komutanı Orgeneral Gene Renuart yaptığı açıklamada, bu kayda değer büyüklükteki uydunun suya düşme olasılığı kadar kadar olmasa da karaya düşme ihtimali bulunduğunu belirterek, "Atmosfere yeniden Kuzey Amerika'dan girecekmiş gibi görünüyor" dedi.

Bu olasılığa karşı Amerikan askeri makamlarının yanı sıra İç Güvenlik
Bakanlığı ve Federal Acil Yardım Yönetimi Dairesinin Kanadalı ve Meksikalı yetkililerle işbirliği yapacaklarını belirten Orgeneral Renuart, askeri kuruluşların atmosfere girdikten sonra uydunun hangi kısımlarının yanmadan kalacağını belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Amerikalı general, ayrıca uydunun ve hassas teknolojinin düşman eline düşmesi konusunda da endişe duyduklarını belirterek, bu uydunun yere çakılmasına karşı hazırlıklı olmalarının önemli olduğuna işaret etti.

Dünya'ya düşmesi beklenen casus uydunun, roket yakıtı olarak kullanılan "hidrazin" adlı zehirli kimyasal madde içeren küçük motorları bulunuyor, ancak bunların miktarının fazla olmadığı belirtiliyor.