BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN

Kadir İnanırın siyasi raconu

Kadir İnanır'ın politik mesajları oldukça sert. Bakın AB, Kürt sorunu ve Ermeni tasarısı hakkında ne düşünüyor.

Abone ol

Ünlü sanatçı Kadir İnanır, siyaset yapması için en çok teklif alan sanatçıların başında geliyor. Bugüne kadar aktif siyaseti girmeyi düşünmeyen sanatçı, bir çok konuda düşüncelerini açıkladı.  İşte İnanır'ın gündemdeki konularla ilgili görüşleri;

KÜRT SORUNU
Türkiye'deki en büyük sorun o değil... Var olan gerçeklerden sorun yarattılar. Ekonomi zayıf olduğu zaman insanları yönlendirmek o kadar kolay oluyor. Bunlar da hep dıştaki güçlerin işi. Niye, çünkü gözle görülür bir gerçek varki çok geniş olan genç nüfusumuz kısa zamanda çağı yakalayacak. Türkiye'yi yakmak, yıkmak öyle kolay değil.

Haksızlıklar insanlığın tarihi boyunca vardır ama bu devlet haksızlıklara uğrayan insanların kurduğu bir devlettir. Etnik grupların beraber kurduğu bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyetin oluşumunda bu ülkede yaşayan herkesin kanı var. Yani toplumun bir kesiminde haksızlık var da öbüründe yok gibi bir durum yok. Yoksulluk güneydoğuda var da, Çorum'un, Kastamonu'nun köylerinde yok mu?

ERMENİ SORUNU
Bize sunulan tarihte, belgelerde o dönemde yaşanan bu olayların harp sırasında olduğunu gösteriyor. Yani Ermeni çıkıp da "bizi buradan sürdüler" derken, karşı tarafın da "siz de biz savaşırken düşmanla işbirliği yapıp arkadan vurdunuz" deme şansı var.

ORHAN PAMUK
Ben dünyanın en büyük edebiyat ödülünü almış yazarını havaalanında karşıyalabilmeliydim. Sen savaş sırasında Ermeniler tarafından katledilmiş Türk ordusunun rakamlarını niye vermiyorsun? O zaman onları da ver. Ödül almış olması son derece onur verici bir şey ama böyle rakamlar verip kendi ülkesinin insanlarını kırma yanlışına düşmeseydi keşke. Bana ödül almasının zevkini yaşatmadı Orhan Pamuk...

AB ÜYELİĞİ
Avrupa Birliği'ne girmek istemiyorum. Ben AB'yi aşmak istiyorum. İnsanları Türkiye ile imrendirmek istiyorum. AB'ye girme çabasını son derece yanlış buluyorum.



(Kaynak: Nokta)