BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadınlara taraflı davranacak

Ülkede kadınların siyaset yapmasının şart olduğunu belirten Nas, "Yerel seçimlerde aday olun" çağrısı yaptı

Abone ol

Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Nesrin Nas, kadınlara "aday olun" çağırısında bulundu. Nas, "Bu konuda demokratik davranmayacağım. Bütün yetkilerimi kadın aday adaylarından yana kullanacağım" dedi.
ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, İzmir Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltılı toplantıda kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine seslendi. Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi için kadınların siyasette etkin kılınmasının şart olduğunu kaydeden Nas, kadınlara ''yerel seçimlerde aday olun'' çağrısında bulundu. Nas, "Bu önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlık veya il genel meclisi üyeliklerine değil, doğrudan belediye başkanlığı için adaylığınızı koyun. Bu konuda demokratik davranmayacağımı ve bu konudaki yetkimi kimse ile paylaşmayacağımı herkese söylemiştim zaten. Söz konusu kadın aday adayları olunca bütün yetkimi onlardan yana kullanacağım. Aday olun, size her türlü desteği ben vereceğim" diye konuştu.

Nesrin Nas, İzmir'in belediye başkan adayları konusunda sorulan bir soruya, "İzmirliler'in kendini yönetmeye aday insanları merak etmesi doğaldır. Bu konuda bütün yetki İzmir İl Başkanlığı'ndadır. İl başkanı bugün bana temayül yoklaması sonuçlarını verecek. Biz de diğer partilerin adaylarını açıklamasını beklemeden Kurban Bayramı'ndan sonra İzmir'deki belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız" diye cevap verdi.