BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Halk Meteorolojiye inanmadı

Sayın Güler'e Türk halkının çok iyi bildiği "Yalancı çoban" hikayesini anımsatmak bizim için bir görev oldu...

Abone ol

İstanbul Yönetiminin önde gelenleri, dün gece meydana gelen rezaletin tüm suçunu vatandaşa attı. Sebebi de Meteoroloji Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen tedbirsiz davranmak...

Anlaşılan tedbir yalnız halktan bekleniyordu. Bunun tedbirini ne valiliğin ne de belediyenin almaması gerekiyordu. Öyle düşünülüyordu ki gece sabaha kadar otomobillerinin içinde ya da bulabildikleri en yakın sığınma mekanında bekleyen vatandaşlar cezalandırılıyordu. Açlıkla ve çaresizlikle deneniyorlardı. İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna. katıldığı bir canlı yayında, dialog içine girdiği vatandaşların şikayetlerinden bir kısmına, "Orası bizim mıntıkamızda değil" türünden cevaplar bile verebiliyordu.

Hatta otobüsün içinde sağlık problemleri çeken bir vatandaşa yardım sözü bile verdikten sonra gerisini getirip yardımı ulaştıramadı.

METEOROLOJİ NE KADAR GÜVENLİ?

Türk halkı meteorolojiye olan güvenini çok önceleri zaten yitirmişti. Ak dediğinin kara çıktığına çok şahit oldu çünkü.. Sadece vatandaşlar değil, idareciler de inanmadı ki dünkü tablo ile karşılaşıldı. Yani yalancı çoban mekanizması Tüm halkta eşit zamanlı olarak işledi.