BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  POLİTİKA

Kadınlar için girişimcilik merkezleri açılacak!

Lütfi Elvan müjdeyi verdi. Doğu ve Güneydoğu'da 8 bölgede kurulacak merkezler ile kadınların iş hayatına atılmaları teşvik edilecek.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, çağrı merkezlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kurulacağını ve bu bölgedeki genç kızlara yönelik özel girişimci destek merkezleri ile destekleneceğini söyledi.

Doğu'ya yapılacak yatırımlarda teşvik mekanizmasının Kalkınma Bankası üzerinden işleyeceğini belirten Elvan, "Kalkınma Bankası kendisine hangi alanda yatırım yapmak istediğini soracak. Diyelim ki kararını vermişse, o alana yönelik hiçbir ücret almadan bir danışmanlık mekanizması başlayacak banka tarafından ve fizibilite ihtiyacı varsa fizibilite çalışması yapılacak. Bu hizmetten herhangi bir ücret alınmayacak. Bunun dışında onlara tavsiyelerde bulanacağız. Diyeceğiz ki, eğer Kars'a yatırım yapmak istiyorsan şu şu alanları tercih edebilirsin, işte Şanlıurfa'ya yatırım yapmak istiyorsan şu alanları tercih edebilirsin. Bizim amacımız o bölgelerde, bir anlamda kümelenme oluşturmak. 2020 yılı sonuna kadar 62 milyar liralık bir yatırım öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Elvan, ayrıca bölgede girişimci destekleme merkezleri kurulacağını belirterek, "Bunlardan bir tanesi sadece kadınlara yönelik olacak, genç kızlarımıza yönelik olacak bir tanesi. Her bölge için ayrı kuracağız. 8 merkezimiz var, bu merkezlerin her birinde bu merkezleri kuracağız. İstihdamın artırılmasına yönelik olarak önemli programlarımızdan bir tanesi de, çağrı merkezlerini artık bundan sonra bu 23 ilimizde yapacağız" dedi. Elvan, teşvikler ile yıllık 200 bin ilave istihdam öngördüklerini kaydetti.