BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar cami işgal etti çıkmıyorlar

İnanılmaz ama mahallenin kadınları toplandı, camiyi işgal etti. Bu protestonun nedeni ise bir hayli ilginç!

Abone ol

Isparta'da mahallelerindeki camide baz istasyonu kurulmasını istemeyen bir grup kadın, camide nöbet tutmaya başladı.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Selvi, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerinde bulunan Medine Camisi'nin minaresinin Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğince bir cep telefonu şirketine yıllık 6 bin dolara kiraya verildiğini, şirket yetkililerinin camide baz istasyonu kurmak istediğini belirtti.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Mahalle halkının baz istasyonuna karşı tepkili olması nedeniyle şirket yetkililerinin kimsenin haberi olmadan camide istasyon kurmaya teşebbüs ettiğini ifade eden Selvi, bunu engellemek için mahalleli kadınların nöbet tutmaya başladıklarını bildirdi.

Camide baz istasyonu olmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Selvi, bugüne kadar mahalleli olarak şirket yetkililerine gereken tepkiyi gösterdiklerini ve hatta mahalleden kovduklarını belirtti.

Baz istasyonunun kurulmaması için yetkililerden destek istediklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Selvi, "Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince camiye baz istasyonu kurulmasına izin verilmiyor. O halde yetkililerin buna 'dur' demesi gerekiyor. Ancak muhatap bulamıyoruz" diye konuştu.

Baz istasyonunun sağlığa zararlı olduğunu söyleyen Selvi, kimsenin halkın sağlığıyla oynamaya hakkı olmadığını savundu.

Camide baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren, bunun için nöbet tutan kadınlardan Meryem Arslan, bölgenin baz istasyonu için uygun olmadığını savundu.

Baz istasyonunun kurulmaması için gereken mücadeleyi vereceklerini belirten Arslan, "Psikolojimiz bozuldu. Rahat uyku uyuyamıyoruz. Baz istasyonunun kurulmasını istemiyoruz. Bunun için gereken mücadeleyi vermeye hazırız. Sağlığa zararlı olduğunu biliyoruz" dedi.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.