BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar bu konuda sorun yaşıyor!

İngiltere'de açıklanan rakamlara göre kadınlar geriye gitme ve park etmekte sorun yaşıyor.

Abone ol

Modern yaşamın en büyük tartışmalarından biri olan kadınların park etme sorunu gündemdeki yerini koruyor.

İngiltere'de açıklanan resmi veriler kadınların bu konuda gerçekten de sorunu olduğunu gösteriyor.

Açıklanan yeni verilerde kadın sürücülerin en çok park veya geriye gitme hataları yaptığı belirtildi. Buna karşılık erkeklerin en çok hata yaptığı alanın dikatsizlik veya aynayı gözardı etme ve yol işaretlerine dikkat etmeme olarak belirlendi.

Ancak cinsler arası en büyü fark park etmede ortaya çıkıyor. Bu alanda kadınların erkeklere göre iki kat daha fazla hata yaptığı ortaya çıktı. Erkekler manevra yaparken 1652 hata yaparken bu kadınlar arasında 3367 olarak belirlendi.

İngiltere'de ehliyet hizmeti veren RAC'ın sözcüsü Pete Williams erkek ve kadınalr arasında bu tartışmanın otomobiller ortaya çıkmasına dayandığına dikkat çekerek "Bu sonuçlar geri dönüş ve paralel parklarda cinsiyetler arasında büyük farkların olduğunu gösteriyor. Açıkçası cinsler değişik alanlarda birbirlerine üstünlük sağlayabiliyor" dedi.

Geçen yıl İskoçya'da açıklanan rakalmalrda sürücü testlerinde kadınların 68 bin 217 ciddi ve tehlikeli hata yaptığı, erkekelrin ise 52 bin 155 hata yaptığı belirtildi.

Ancak İngiltere'de kadınların erkeklere göre daha güvenli araba sürdükleri için sigorta şirketleri tarafından geleneksel tercih edildiği belirtildi.