BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Artık 10. yıl marşı çalınmayacak!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün katıldığı Manisa 7'nci Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nin başlangıcında 10'uncu Yıl Marşı çalındığını görünce, "10'uncu Yıl Marşı yerine, Mehter Marşı'yla başlasak daha anlamlı olurdu" dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Yuntdağlılar Yardımlaşma Kültür ve Turizm Derneği (YUNT-DER) tarafından, Ortaköy piknik alanında bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'ne katıldı.

Orada bir konuşma yapan Bülent Arınç, "10'uncu Yıl Marşı yerine, Mehter Marşı'yla başlasak daha anlamlı olurdu. Festivale gelemeyenlere ismen teşekkür edilir. Ama doğrusu, önce buraya gelen milletvekillerinin ismini okuyup teşekkür etmek lazım. Programda mehter takımı da son sıraya yazılmış. Bugünkü bazı eksik ve kusurları şimdilik görmezden gelelim. Şu güzellikler herşeyin üstünü örttü" dedi.

CHP İstanbul milletvekili Nur Serter ise Arınç'ın bu sözlerini İnternethaber'e değerlendirdi:

ZİHNİYETLERİNİ KUSUYORLAR

"Cumhuriyete, Cumhuriyet coşkusuna, Cumhuriyetin bu ülkeye kazandırdıklarına karşı olan bir zihniyet. İşte böylece kendi düşüncelerini bir marşı hedef alarak kamuoyuyla paylaşıyor ve Cumhuriyet dönemine yönelik birikimlerini adeta kusuyorlar."

ARTIK KİMSE 10.YIL MARŞINI ÇALAMAZ

"Adım adım Cumhuriyet değerlerinden ve Cumhuriyetin kazanımlarından türkiye'yi uzaklaştırma projesidir AKP projesi. Herşeyi yavaş yavaş yasakladıkları gibi bundan böyle 10. yıl marşının çalınmasına AKP vekillerinin olduğu yerde hiçkimse cesaret edemeyecektir, ayrı bir yasak getirmelerine gerek yok. Türkiye'de bir korku toplumu yarattılar bir korku imparatorluğu kurdular. Bu imparatorluğun çizgileri konusunda da mesajlarını veriyorlar adım adım, olay budur.

Dün bir açıklamayla Bülent Arınç'a yanıt veren CHP Manisa milletvekili Özgür Özel şunları söylemişti:

"Mehteran da 10. Yıl Marşı da bizim ortak değertlerimizdir. 10. Yıl Marşının çalınmasına Başbakan Yardımcısı'nın tepki göstermesini son derece yanlış ve inciltici buluyor ve bugün yaşananları, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısına yakışmayacak bir davranış olarak nitelendiriyorum. Birliğin, beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin konuşulması gereken bir yerde, en önemli ortak değerlerimizden olan, Ata'nın isteği ile yazılmış, Cumhuriyetin 10. Yılında Atatürk tarafından bizzat seçilmiş, beğenilmiş ve o günden bugüne ülkenin ortak değeri olmuş, savaştan çıkmış bir ülkenin 10 yılda verdiği esas büyük savaşı anlatan, genç Cumhuriyetin 10 yılda başardıkları ile övünen ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan böyle bir marşın çaşınmasını eleştirmek, Atatükün ilk Meclis Başkanı olarak oturduğu o koltuklarda oturmuş, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı makamını işgal eden ve kendisinden devlet adamlığı beklediğimiz birisine yakışmamıştır." 

YAZARIMIZ NESRİN YILMAZ DA BÜLENT ARINÇ'IN O SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ... TIKLAYIN!..