BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,45
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadına Şiddet paneline erkekler ilgi gösterdi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde KESK tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet” paneline kadınlardan çok erkekler ilgi gösterdi.

Abone ol

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebeti ile KESK Cizre Kadın Komisyonu, Öğretmenevi’nde “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Kesk üyesi Leyla Özer’in yaptığı panele İstanbul 3 No’lu Eğitim-Sen Şubesi’nden Ayşe Panuş ve Cizre Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zerrin Oğlağu konuşmacı olarak katıldı.

Ayşe Panuş, günümüz Türkiye’sinde kadınlara yönelik fiziki, sözlü, ekonomik ve cinsiyetçi şiddet uygulamaları ile ilgili bilgiler verirken, Psikiyatri Uzmanı Dr. Zerrin Oğlağu şiddete uğrayan kadınların yaşadığı psikolojik sorunlar ve kadın üzerinde yarattığı tahribat ve travmalarla ilgi açıklamalarda bulundu. Yaklaşık üç saat süren panele kadınlardan çok erkeklerin katılması ise dikkat çekti.

Ayşe Panuş, kadınlardan çok erkeklerin panelde olmasının bile kadına yönelik bir şiddet eğilimi olduğunu belirtti. Psikiyatri Uzmanı Dr. Zerrin Oğlağu ise, kadına yönelik bu tür organizasyonlarda kadınların az olması ve kadınların kendini ifade edememesinin, erkeklerin kadın üzerindeki etkisinden kaynaklandığını ifade etti.