BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadına şiddet ırkçılıktan beter

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Abone ol

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bir anne olarak ‘Kadına Şiddeti Önleme' konusunda aktif çalışmaları bulunan ve aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olan Milletvekili Karahan Uslu, yayınladığı mesajında toplumu derinden yaralayan, aile birliğini zedeleyen, önemli bir sağlık sorunu olan kadına yönelik şiddeti önlemek adına, AK Parti’nin birçok somut adımlar attığını söyledi.

Kadınlara yönelik şiddeti ırkçılıktan daha beter olarak ve insan haklarının ihlali olarak nitelendiren Milletvekili Uslu, ‘Dünya’nın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye’de de kadın kardeşlerimizin belirli bir kısmı şiddete maruz kalıyor’ dedi.

Tahminlere göre, ülkedeki kadınların en az üçte birinden yarısına kadarının aile içi fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten Uslu, Türkiye’de şiddet gören kadın ve ailelerin sahipsiz olmadığını ifade etti.

Kadına şiddeti engellemenin en etkin yolunun, kadınların ve kızların eğitim ve istihdam olanaklarından yararlanmalarını en üst seviyeye çıkarmaktan, koruyucu destek mekanizmalarının daha da güçlendirilmesinden ve erkeklerinde konuyu sahiplenmesi ve desteklemesinden geçtiğini vurgulayan Milletvekili Uslu ‘ Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında erkeklerin altına imza attığı kadına karşı şiddette mücadele bildirisini imzalayan ilk erkek şahsiyettir. Devletin koruyucu kanatları kadın ve ailelerimizin yanında. Aile içi şiddet dediğimizde bunun pek çok kez ar damarında çaresizlik yatıyor. Hiç kimse ruhunun kırıldığı bir hayata razı olmak istemez ama özellikle kadınların ekonomik bağımsızlıkları olmadığında sosyal koruyucu şemsiyelerini de yanında bulamadıklarında bir öğrenilmiş çaresizlik olarak yaşadığı zulme razı gelmek durumunda kalabiliyor, ama biz AK Parti olarak dedik ki artık yeter! Bu çerçevede şiddeti önleme merkezleri açılıyor. Kadına şiddeti önlemede birçok somut adımlar attık.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, konuyla ilgili tüm AK Partili arkadaşlarım, bu şiddete sessiz kalmıyoruz, şiddetin önlenmesi için tüm yasal alt yapıları hazırlayarak, bu yaranın artık kapanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Başbakanımızın ‘Zulme rıza zulümdür’ cümlesi kadına karşı şiddete sessiz kalmanın vehametinin önemini taşımaktadır.

İcraat partisi olan AK Parti, kadına şiddeti önleme noktasında Cumhuriyet Tarihinde atılmamış adımları attı. Şiddete uğrayan kadınlarımıza hizmet vermek üzere, ‘’Alo 183’’, nüfusu 50.000’i geçen Belediyelere ‘Kadın Sığınma Evi’ açma zorunluğu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu, Kadına yönelik şiddetin sıfırlanması için kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesi, her ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri v.s gibi somut adımlar attık. Ayrıca 2023 vizyonu çerçevesinde Kadınlarımızın iş ve aile hayatlarını uyumlaştırılması sağlanacak, çalışan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuklarım kamu ve özel kreşlerden yararlandırılmaları sağlanacak, kadın girişimcilere destek amaçlı KOSGEB ile işbirliği içinde yeni İş Geliştirme Merkezleri kurulacak, İş Geliştirme Merkezleri’nden mezun olan yeni girişimci kadınlara maddi destek verilecek. AK Parti olarak hedefimiz; kadın işgücünü %40’a, kadın istihdamını ise %38’e yükseltmektir. Tüm bunlar yeter mi ? tabiki hayır. Kadına şiddetin önlenmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.’ dedi.