BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,55
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

Kadın öğretmen cumhurbaşkanlığına talip

44 yaşındaki kadın, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için 20 milletvekilinden destek istiyor.

Abone ol

Antalya'da yaşayan 44 yaşındaki kadın, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için 20 milletvekilinden destek istiyor. 

Felsefe öğretmeni ve 3 çocuk annesi Ulviye Kafalı Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce okuduğu kitaptan esinlenerek, ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olmaya karar verdiğini söyledi. 

Bunun için araştırma yaptığını ve en az 20 milletvekilinin desteğini alması gerektiğini öğrenince 25 Nisan'da bütün milletvekillerine mektup yazdığını dile getiren Olgun, mektupta neden aday olduğunu anlattığını belirtti. 

Şu ana kadar hiç bir milletvekilinden olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadığına işaret eden Olgun, "Anayasanın 101. maddesinin bana sağladığı vatandaşlık hakkını kullanmak için aday olmak istedim. Belirtilen kriterlere uyuyorum. Tek eksiğim 20 milletvekilinin yazılı teklifi. Onlar da beni muhatap almadıkları için çok üzüldüm" diye konuştu. 

Destek için 29 Haziran'a kadar sürenin olduğunu dile getiren Olgun, "Umutluyum, umut ediyorum, umut etmek istiyorum, hayal etmek istiyorum, imkansız diye bir şeyin olmadığına inanıyorum. Çocuklarıma, öğrencilerime, kadınlara model olmak adına mücadelemi yürüteceğim. Duyarlı 20 milletvekilinin yüreğine sesleniyorum" ifadesini kullandı. 

Ülke sorunlarına eleştiride bulunmak yerine bir yerden değiştirmeye başlamak için aday olduğunu vurgulayan Olgun, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olamazsa da ülkedeki sorunlar için elini taşın altına koyacak çalışmalar içinde olacağını kaydetti.