BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'deki cinayetin sırrı çözüldü!

Kadıköy'deki bir pansiyonda bıçaklanarak öldürülen Ercan İlhan'ı öldüren ve azmettiren 3 kişi yakalandı.

Abone ol

Hasanpaşa Mahallesi'ndeki bir pansiyon odasında 20 Eylül'de ölü olarak bulunan Ercan İlhan'ın (32), polis ekiplerinin incelemesiyle bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, İlhan'ın pansiyona 2 kişiyle geldiğini belirledi. Süleyman A. ile Türkan A. olduğu tespit edilen kişilerin, pansiyondan ayrıldıktan sonra ellerindeki yaralanma nedeniyle hastaneye daha sonra da Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na gittikleri öğrenildi.

Kaçmaya çalışan çiftin otobüsü, polis ekiplerince Çorum'da durdurdu. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan şüpheliler cinayeti itiraf etti.

Çiftin çelişkili ifadeleri üzerine soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri Ercan İlhan'ın oğlunun da ifadesine başvurdu.

İlhan'ın oğlunun, "Babam 3 ay önce aşiretin önde gelenlerinden birinin 16 yaşındaki kızını kaçırdı" beyanı üzerine, çapraz sorguda, Süleyman A. ile Türkan A.'nın cinayeti işlemek üzere, kaçırılan S.Ö.'nün babası Cemal Ö.'den para aldıkları ortaya çıktı.

İkili Ercan İlhan'a ulaşmak için plan yaptı ve Türkan A. sosyal medya üzerinden İlhan'la iletişim kurdu. Kendisini bekar olarak tanıtan kadın, İlhan'ın davetiyle İstanbul'a geldi.

İstanbul'a birlikte geldiği kocasını, arkadaşı olarak tanıtan Türkan A., İlhan'la bir pansiyona yerleşti ve gece saatlerinde çift, İlhan'a saldırarak bıçakladı. İlhan'ın da yanındaki bıçakla kendini savunurken çiftin ellerinden yara aldıkları anlaşıldı.

Cemal Ö.'nün ise ifadesinde, "Kızımı zorla alıkoydu, psikolojisini bozdu. A. çiftiyle konuştum ama onlara İlhan'ı öldürün demedim" dediği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.