BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  DÜNYA

Kadıköy’de Kartal üstün

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi evinde ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk edecek. İki takım arasında Kadıköy’de oynanan 4...

Abone ol

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi evinde ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk edecek. İki takım arasında Kadıköy’de oynanan 49 maçta siyah beyazlıların 18-17 üstünlüğü var.
Spor Toto Süper Lig’de liderlik yarışını 31 puanla önde götüren Fenerbahçe, Kadıköy’de bugün ezeli rakibi Beşiktaş’ı yenerek zirvede yerini sağlamlaştırmak istiyor. Sarı-lacivertlilerde Egemen ve Caner Erkin sarı kart sınırında bulunurken, Beşiktaş’ta ise Fernandes, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Ersan Gülüm ve Necip Uysal derbi maçta kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek. Ayrıca Beşiktaş’ta 2 haftadır kırmızı kart cezalısı olan Ramon Motta, bugün görev verildiği takdirde sahada yerini alabilecek.

BEŞİKTAŞ, ŞAMPİYONLUK YOLUNDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEK İSTİYOR
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe’ye deplasmanda konuk olacak olan Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek bu sezon ilk derbisini kazanmak istiyor. Ligin 5. haftasında Galatasaray’a karşı kendi evinde oynadığı karşılaşmada, son dakikalarda çıkan olaylar sebebiyle sonrasında TFF’nin kararıyla siyah-beyazlı takım hükmen 3-0 yenik sayılmıştı. Beşiktaş bu akşam Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenerek, hem puan farkını 4’e indirmek hem de ilk derbisini kazanmak istiyor.

FENERBAHÇE İLE BEŞİKTAŞ 335. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi evinde ezeli rakibi Beşiktaş ile 335. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler ilk kez 1924 yılında karşılaşmış ve mücadele Fenerbahçe’nin 4-0’lık üstünlüğü ile sona ermişti. 334. kez karşı karşıya gelen ezeli rakiplerin mücadelesinde bu zamana kadar Fenerbahçe 126 kez kazanırken, Beşiktaş ise rakibine karşı 122 kez üstünlük sağladı. Her iki takım 86 kez ise birbirleriyle yenişemedi. Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş’a 457 gol atarken, kendi kalesinde ise 422 gol gördü.

KADIKÖY’DE KARTAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK İSTİYOR
Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de 49 maça çıktı. Bu maçların 18’in de Beşiktaş galibiyet yaşarken, 17 karşılaşmada da Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sonuçlandı. 14 maçta ise her iki takım birbirlerine karşı üstünlük sağlayamadı.
Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı son 10 derbide Beşiktaş’a karşı yenilmiyor.

MUHTEMEL 11’LER
Fenerbahçe: "Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Raul Meireles, Kuyt, Alper Potuk, Webo, Sow."
Beşiktaş: "Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Hutchinson, Gökhan Töre, Olcay, Fernandes, Veli Kavlak, Almeida."
(İHA)