BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de esnaf belediyeye yürüdü

Kadıköy belediyesi ile oto galeri esnafı arasındaki sürtüşme büyüyor. Esnaf ayaklandı, belediye kapısına dayandı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün bölgedeki oto galerin kapılarına kilit vurma operasyonu esnafı ayaklandı. Oto galeri sahipleri bugün işyerlerini kapatıp belediyenin kapısına dayandı. ATV televizyonu esnaftan tepki aldı, "taraflısınız" diyen esnaf röportaj vermedi.

1998 yılında çıkan İçişleri Bakanlı genelgesini dayanak gösteren Kadıköy Belediyesi, esnaf ile karşıya geldi. Geçen hafta Merdivenköy'deki otogalerilerin kapılarına kilit asılmıştı. Bu hafta da zabıta ekipleri operasyonlarına devam etti. Yine Merdivenköy civarındaki galerin kapılarına dayanan zabıta ekipleri öfkeli esnafla yüzyüze geldi.

ESNAF BELEDİYENİN KAPISINA DAYANDI

Kadıköy Belediyesi'nin yer gösterimi yapmadan otogalerilerin kapısına kilit vurduğunu söyleyen esnaf, belediyeye yürüdü. Çevik kuvvet polisleri önlem alıp esnafı belediyeye yaklaştırmadı.

Bir heyet belediye başkanı ile görüşmeye giderken, çok sayıda esnafta oturma eylemine geçti. Belediye önünde gerilim hayli yüksek.

BİZ BEDAVA YER İSTEMİYORUZ

Kadıköy'deki otogaleri esnafı tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler;

"Biz kimseden bedava yer istemiyoruz. TOKİ bize bina yapsın da demiyoruz. Bize yer gösterimi yapılsın, mekan gösterilsin gidip paramızla satın alalım. Suriye'den gelen onbinlere iki gün içinde konteynır kentler kuran devletimizi kutluyoruz. İstiyoruz ki vatandaşına da aynı kolaylığı göstersin. Kadıköy Belediyesi'nin bize yaşattığı sıkıntı artık canımıza tak etti."

VERGİMİZİ KURUŞANA KADAR ÖDÜYORUZ

Kendilerinin vergilerini kuruşuna kadar ödeyen orta ölçekli işletmeler olduklarını belirten esnaf, "Bize belediye 'ruhsat yetersizliğini' gerekçe gösteriyor. İşyerlerimize bu bahane ile mühür vuruyor. 20 yıldır ruhsatımız yeterliydi de bir gecede mi yetersiz hale geldi. O zaman ruhsatsız yerden bugüne kadar niye vergi aldınız, niye çöp vergisi tahsil ettiniz!" dedi.

Eyleme katılan bir esnaf ise "İşyerim mühürlendi, içerde vergi makbuzlarım kaldı. Hiç bir evrak alamadığım için ödeme tarihi gelen vergimi veremeyip bir de cezalı duruma düştüm" diyerek içinde bulundukları sıkıntıyı aktardı.

ATV'YE TARAFLI HABER TEPKİSİ

Esnaf kendilerini görüntülemeye gelen ATV televizyonuna da tepki koydu ve "Bizi kaldırım işgalcisi gibi gösterdiler. Bizim hiç bir aracımız sokakta değil. Bunun için yer kirası ödüyoruz! Hala eski düzen varmış gibi haber yapıyorlar. Yanlı davranıyorlar" diyerek ATV ekibine röportaj vermeyi reddettiler.