BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA

Kadıköyde Abhazya turu

Abhazya'nın Rusya tarafından tanınması Türkiye'deki Abhaz asıllı vatandaşları sevince boğdu.

Abone ol

Abhazya'nın Rusya tarafından tanınmasına Batı dünyası tepkili. Ancam Abhazya ve diğer ülkelerdeki soydaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Özellikle Türkiye'daki Abhazlar sevinç gösterilerinde bulundu. Gürcistan'dan tamamen kopan bu ülkenin Rusya tarafından tanınması sonrası Kadıköy'deki Abhaz bürosu önünde toplanan Abhaz asıllı vatandaşlar, yeşil beyaz renkli bayraklarıyla gösteri yaptılar.

Kadıköy'de araçlarıyla yola çıkan Abhazlar, dün akşam saatlerinde bayraklarını sallayarak mutluluklarını paylaştılar.

Ruslar Kosova'yı emsal gösterdi

Diğer ülkeleri de aynı yönde karar almaya çağıran Rusya lideri, Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan Batı’nın bu konuda bir emsal yarattığını belirtti. Medvedev ayrıca, Dışişleri Bakanlığı’na Güney Osetya ve Abhazya ile diplomatik ilişki kurulması için hazırlık yapma talimatı verdi.

Soğuk savaşta çekinmiyorlar

Rusya’nın NATO’daki daimi temsilcisi Dmitriy Rogozin ise İttifak’la ilişkilerin pek çok alanda dondurulduğunu açıkladı. Medvedev, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise Batı ile yeni bir “Soğuk Savaş” yaşanmasından korkmadıklarını söyledi.
Rusya’nın tek taraflı tanıma kararı hem Avrupa Birliği (AB) hem de NATO tarafından uluslararası hukuka aykırı olduğu değerlendirilerek kınandı.