BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam 'Libya'dan kaçmaya çalışıyor'

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı Ocampo, Kaddafi'nin oğlunun Libya'dan kaçmasının engellenmesi için BM Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulundu.

Abone ol

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı, Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin emri altındaki paralı askerlerin yardımıyla Libya'dan kaçmaya çalışıyor olabileceğini söyledi.

Luis Moreno-Ocampo Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yaptığı çağrıda, Seyfülislam'ın kaçmasına engel olunmasını da istedi.

Mahkeme savaş suçlarından dolayı aranan Kaddafi'nin 39 yaşındaki oğlunun teslim olması için müzakere yürütmeye çalışıyordu.

Ocampo, mahkemenin her iki tarafın da işlediği iddia edilen savaş suçlarını "bağımsız ve tarafsız" bir şekilde soruşturacaklarını da belirtti.

Bir dönem Libya liderinin halefi olarak görülen Seyfülislam Kaddafi son birkaç aydır saklanıyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi arabulucular vasıtasıyla, babasının ölümünden bu yana Seyfülislam'ın teslim olması için görüşmeler yürütüyor.

Ocampo, Kaddafi güçlerine atfedilern kitlesel tecavüz ettiğine dair iddiaları da araştıracaklarını söyledi.

Ulusal Geçiş Konseyi'nin silahlı üyeleri aleyhinde de paralı asker olduğuna inanılan kişilerin keyfi şekilde tutuklanıp öldürülmesi yolunda iddialar var.

Ocampo, hava saldırıları düzenleyen NATO ülkeleri aleyhindeki iddialara ise değinmedi.

Geçen ay ortaya atılan iddialarda, Seyfülislam'ın bir konvoy eşliğinde Libya ile Nijer arasındaki çöl sınırına doğru gittiğine işaret ediliyordu.