BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.410,45
HABER /  DÜNYA

Kaddafiden sattınız suçlaması

Libya lideri Muammer Kaddafi, Arap liderleri "Filistinlileri koyun gibi satmakla" suçladı.

Abone ol

 Kaddafi, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, bugün Riyad'da yapılacak Arap Birliği zirvesinin "Amerikan imparatorluğunun" çıkarlarına hizmet için, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın emirlerini onaylamaktan başka bir şey yapmayacağını söyledi.

Arap liderlerin "zayıf bir pozisyonda, güçsüz ve iktidarsız olduklarını" iddia eden Kaddafi, zirvenin Sünniler ve Şiiler arasında ayrılıkları yaymayı, Arapları İranlı komşularına karşı harekete geçirmeyi ve ''Filistinlileri satmayı'' amaçladığını söyledi. Kaddafi, "Filistinlileri haraç mezat satıyorlar. Beslenmesi gereken bir koyunmuşçasına Filistinlilere azıcık para veriyorlar" diye konuştu.

Zirveyi boykot eden Kaddafi, "Arapları Perslere karşı kışkırtan komploda yer almayacağım. İslam'ı Sünni ve Şii olarak bölen komploya katılmayacağım" dedi. Kaddafi, İsrail-Filistin çatışmasının sona ermesi için iki halkın bir arada yaşadığı tek bir demokratik devletin kurulması önerisini tekrarladı. Kaddafi kurulacak bu devletin adının "İsratin" olmasını öneriyor.