BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.442,51
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi: Ölünceye kadar Trablus'ta kalacağım

Albay Muammer Kaddafi Libya devlet televizyonundan yayımlanan mesajında şehit düşmeye hazır olduğunu ilan etti.

Abone ol

Libya devlet televizyonu, Albay Muammer Kaddafi'ye ait olduğu belirttiği, sadece sesli bir mesaj yayımladı. Mesajda Kaddafi, ölü ye da diri olarak Trablus'ta kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Libya lideri kendisini destekleyen gruplara da, NATO hava saldırılarına direnmeleri çağrısında bulundu ve kendi karargahında toplanmalarını istedi.

Şehit düşmenin teslim olmaktan bir milyon kez daha iyi olacağını belirten Kaddafi, ölüme hazır olduğunu söyledi.

Kaddafi, "Tek bir seçeneğimiz var. Burası bizim vatanımız. Sonuna kadar da burada kalacağız. Ölü, diri ya da muzaffer olarak. Farketmez. Burayı terketmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Burayı satmayacağız!" dedi.

Libya halkının yakında düşmanları yenilgiye uğratacağını söyleyen Kaddafi, NATO'ya seslenerek, "Sizin uçaklarınız milyonların yürüyüşünü durduramayacak. Desteklediğiniz silahlı çeteler de bu yürüyüşler karşısınızda bir dakika bile duramayacak." dedi.

Kaddafi, "Biz, sizin füzelerinizden, uçaklarınızdan daha güçlüyüz. Libya halkının sesi, patlamaların sesinden daha yüksektir." şeklinde konuştu.

Kaddafi'nin söz konusu mesajının yayımlanmasından birkaç saat önce, NATO, başkent Trablus'a, şimdiye kadarki en şiddetli gündüz saldırılarından birini gerçekleştirdi.

Alçaktan uçan uçaklarla 20'den fazla hava saldırısı yürütüldü.

Libya hükümeti NATO saldırılarında Cumhuriyet Muhafızları'na ait askeri tesislerin hedef alındığını bildirdi.

Bu arada Çin ve Rusya Libya savaşına bir son verilmesi için ayrı diplomatik girişimlerde bulunuyorlar. Libya Dışişleri Bakanı Abdül Ati el-Ubeydi Pekin'i ziyaret ederken, bir Rus temsilci de Bingazi'de isyancı gruplarla görüşüyor.