BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yemen lideri Salih'in yaraları ağır

Geçen hafta Saray'ında saldırıya uğrayan Yemen Cumhurbaşkanı'nın yaralarının sanılandan ağır olduğu öğrenildi. Salih'in vücudunun yarıya yakınının yandığı bildiriliyor.

Abone ol

Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saldırıya uğrayan Yemen liderinin yaralarının sanılandan ağır olduğu öğrenildi.

Associated Press'e bilgi veren Amerikalı kaynaklar, füze saldırısında Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığını, yüzünde ve göğsünde ciddi yanıklar olduğunu bildirdi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Salih'in kafatasının içerisinde kanama olduğu belirtildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililer, yaralanmanın füze saldırısı nedeniyle değil, Saray'a yerleştirilmiş bir bombanın patlamasından da kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi.

Cuma günkü saldırıda 11 koruma hayatını kaybetmiş, 3 üst düzey yetkili de yaralanmıştı.

Ali Abdullah Salih'in tedavisi Suudi Arabistan'da devam ediyor.

Pazartesi günü ameliyat olan Salih'in Yemen'e dönüp dönmeyeceği ise bilinmiyor.

Gözlemciler Salih'in dönmesi durumunda ülkedeki çatışmaların daha da şiddetlenebileceğini belirtiyor.

Tarafların başkent Sana'daki pozisyonlarını koruduğu ve Suudi Arabistan'ın öncülüğünde varılan geçici ateşkesin her an ihlal edilebileceğine dikkat çekiliyor.

33 yıllık iktidarı bırakmayı reddeden Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile reform yanlısı protestocular arasındaki mücadele geçen hafta silahlı aşiretlerin devreye girmesiyle bir anda boyut değiştirdi.

Ülkenin en güçlü aşiretlerinden El Ahmer'in Salih ile açıktan mücadeleye girişmesi sonucu ülke iç savaşın eşiğine geldi.