BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi NATO'yu sivil cinayetleriyle suçladı

Libya lideri Muammer Kaddafi, iki gün önce bir yardımcısının evini bombalayan NATO'ya üye devletleri cinayetle suçladı.

Abone ol

NATO sivil ölümlerini araştırdıklarını söylüyor

Libya lideri Muammer Kaddafi, iki gün önce bir yardımcısının evini bombalayan NATO'ya üye devletleri cinayetle suçladı.

Albay Kaddafi devlet televizyonunda yayınlanan ses mesajında bombalamayı yapanların "barbarlar" ve "suçlular" olduğunu söyledi.

Sivil ölümlerinden üzüntü duyduğunu açıklayan NATO ise önceki gün bombalanan evin "komut kontrol merkezi" olduğunu savunuyor.

İtalya Dışişleri bakanı Franco Frattini dün, insani yardımların yapılabilmesi için NATO bombardımanı da dâhil olmak üzere tüm çatışmaların durması çağrısında bulunmuştu.

Frattini önceki günlerde sebep olduğu sivil kayıpları sebebiyle NATO'nun güvenilirliğinin risk altında olduğunu da söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise ittifakın hava operasyonlarının sivil halkın korunması için yapıldığını ve devam edeceğini belirtti.

Sivillerin öldürüldüğü yolundaki iddiaları araştırdıklarını söyleyen Rasmussen, sivil halkı kendilerinin değil Kaddafi'ye bağlı güçlerin hedeflediğini savundu.

Trablus'taki BBC muhabiri Jeremy Bowen, Albay Kaddafi'nin ses mesajında her zamanki gibi meydan okuduğunu söyledi.

Kaddafi mesajında, Libyalıların "yabancı barbarlarla" ve "haçlılarla" ölene kadar savaşacaklarını ifade etmişti.

Libya'ya düşmanların ortaya attığı yalan ve iftiraların şeytanı bile utandıracağını söyleyen Kaddafi, "sırtını duvara dayadığını" ve çatışmanın süreceğini de belirtti.