BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,84
ALTIN 2.435,42
HABER /  GÜNCEL

Resmi seçim sonuçları açıklandı!

Yüksek Seçim Kurulu, yeniden sayım itirazlarını kabul etmeyerek sonuçları açıklayacağını duyurdu!

Abone ol

Seçimlere itiraz ve bunları inceleme süresinin sona ermesiyle resmi sonuçlar Resmi Gazete'de yayımlandı. MHP'nin oy hesaplanmasına ilişkin yaptığı itirazının da reddedildiği belirtildi.

YSK Başkanı Ali Em, bugün (dün) saat 17.00 itibariyle YSK'ya yapılacak itiraz süresi ve YSK'nın inceleme süsesinin bittiğini söyledi.

''Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili YSK'nın geç karar verdiği yönündeki''
eleştirilerin hatırlatılması üzerine Em, ''Bize savcılıktan yazı 9 Haziran'da geldi. Bize gelir gelmez hemen ara kararı verdik ve ilgilisinin savunmasını almak üzere Diyarbakır İl Seçim Kuruluna gönderdik'' diye konuştu.

Ali Em açıklamasında, genel olarak gelen tüm itirazları sonuçlandırdıklarını ve bugün (dün) saat 17.00 saati itibariyle sürecin bittiğini yinelerken, MHP'nin gümrük kapılarındaki oyların hesaplanmasına ilişkin yaptığı ikinci itirazın da YSk tarafından reddedildiği öğrenildi.

SONUÇLAR RESMİ GAZETEDE

YSK Başkanı Ali Em'in açıklamalarının ardından resmi sonuçlar bugün yayınlanan Resmi Gazete'de yer aldı. İşte o sonuçlar:

AK Parti: 49.83 - 327
CHP: 25.98 - 135
MHP: 13.01 - 53

Bu sonuçların ardından AK Parti, tek başına hükümet kurma yeterliliği olan 276 sayısının çok üzerinde milletvekili çıkararak yine tek başına iktidarlığını sürdürecek.

AK Parti, CHP ve MHP'nin parti olarak girdikleri seçimden toplan 515 vekil çıktı. Meclis'e 35 de bağımsız milletvekili girmeyi başardı.