BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi güçleri: Zlitan'da kontrol bizim

Libya hükümeti, batı cephesinde yer alan kilit önemdeki Zlitan kentinde kontrolü tamamen sağladıklarını söylüyor.

Abone ol

Libya hükümeti, isyancı güçlerle çatışmaların yaşandığı batı cephesinde yer alan Zlitan kentinde kontrolü tamamen sağladığını söylüyor.

Zlitan, başkent Trablus'tan yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Çarşamba günü Kaddafi'ye bağlı askerler Zlitan'daki isyancılara karşı büyük bir taarruz düzenleneceğini açıklamıştı.

Libya hükümetiden yetkililer tarafından Zlitan'a götürülen yabancı gazeteciler kentte isyancılara dair hiçbir işarete rastlamadıklarını belirtiyorlar.

Gazetecileri imha edilmiş bir eve götüren bir grup Zlitan sakini, evin kısa süre önce Nato hava saldırısına hedef olduğunu ve üç sivilin öldüğünü anlattı.

Gazeteci grubu içinde yer alan BBC muhabiri James Reynolds, daha sonra bir camiye götürülerek kendilerine üç tabutun gösterildiğini ve ölenlerin bir anne ile iki küçük oğlu olduğunun söylendiğini bildiriyor.

Hükümet güçleri tarafından kentte bir arabayla yaklaşık 10 dakika boyunca gezdirilen gazeteci grubu, sokaklarda çok az faaliyete rastladıklarını, ama bunun Ramazan olmasından kaynaklanıyor olabileceğini bildiriyor.

İsyancı güçlerin tarafından bildiren BBC muhabiri Orla Guerin ise, isyancıların cephaneliklerinin hızla tükendiğinden şikayet ettiğini ve Nato'dan hava desteğinin yanısıra silah sevkiyatı yapmasını da talep ettiklerini söylüyor.

NATO'nun hava desteğindeki isyancılar Mart ayından bu yana Kaddafi güçleriyle savaşıyor.

Son haftalarda isyancılar, liman kenti Misrata'dan Zlitan'a ilerlemeye başlamıştı. İsyancılar buradan Trablus'a yürümeyi hedefliyordu.

Muammer Kaddafi, dün devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında "Bu kadar fedakarlık yaptıktan, bu kadar evladımızı şehit verdikten sonra kimse bizden savaştan vazgeçmemizi beklemesin. NATO gitsin ya da gitmesin, biz Libya'yı kurtarıncaya kadar savaşacağız" dedi.