BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

KAÇIRILAN TÜRKLER...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan’ın doğusundaki Logar bölgesinde helikopterin zorunlu iniş yapması sonucu Türk vatandaşların ka...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan’ın doğusundaki Logar bölgesinde helikopterin zorunlu iniş yapması sonucu Türk vatandaşların kaçırılmasıyla ilgili olarak Afganistan’da yeni bir gelişmenin olmadığını ama iyi neticelenmesi konusunda umutlarının olduğunu söyledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin çekilme süreciyle ilgili bir soru üzerine Yılmaz, askerin o bölgeden çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “780 bin kilometrekarede, her yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuku ve kanunu geçerlidir. Hiçbir ayrım yoktur” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamanın zamanlamasının sorulması üzerine ise Yılmaz, açıklamalarda hiçbir anormallik görmediğini ve zamanlama bakımından da normal olduğunu söyledi.
TSK’nın birlik olarak batıya çekilmesi söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Yılmaz, “Hayır, hiç öyle bir durum yok. 780 bin kilometrekarede bu ülkenin güvenliği ne gerektiriyorsa o aynen yapılır. Dünle bugün arasında bir fark yoktur. Herhangi bir bölgede zafiyet oluşturulmaz” dedi.
Çekilme süreciyle ilgili olarak ise Yılmaz, “Hukuk, kanun ne diyorsa o yapılır” diye konuştu.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Afganistan’da kaçırılan Türk vatandaşlarının durumunun sorulması üzerine de şunları kaydetti:
“Afganistan’da yeni bir gelişme yok ama iyi neticelenir diye umudumuz var. İki hafta öncede Afganistan’daydım. Afganistan’la Türkiye’nin algılaması, dost, kardeş ülke. Afganistan Devlet Başkanı Karzai ile görüştüm. Karzai’nin mesajı şuydu, ‘Türk askerinin olduğu yerde biz kendimizi güvende hissederiz. Dolayısıyla 2014 sonrasında NATO çekilse dahi, Türk askerinin NATO’da olmasını isteriz. Mezar-ı Şerife de gittim, Afganistan’ın her yerinden olan halkın söylediği husus bu.”
Kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili yeni bir durumun olup olmadığını sorulması üzerine Yılmaz, “Yeni bir durum yok ama biz iyi olduklarını biliyoruz. Kısa süre sonrada serbest bırakılacaklarını umuyoruz” dedi.