BIST 10.701
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.423,11
HABER /  DÜNYA

ÇÖZÜM SÜRECİNDE LİDERLERİ BİRARAYA GETİRME GİBİ BİR NİYETİM YOK”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm süreci konusunda lideri bir araya getirme yönünde bir niyetinin olmadığını belirterek, “Ama öyle bir şey g...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm süreci konusunda lideri bir araya getirme yönünde bir niyetinin olmadığını belirterek, “Ama öyle bir şey görsem, değerli başkanların böyle bir arzularını, netice alabileceğimizi görsem, yaparım tabiki. Sayın Başkan (Cemil Çiçek) uğraşıyor zaten” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yeni anayasanın hatırlanması konusunda umutlu olup olmadığının sorulması üzerine Gül, “Onu Sayın Başkan’a (TBMM Başkanı Cemil Çiçek) soracağız. Bu konuyla ilgili çok konuştuk, daha fazla konuşmaya gerek yok kanaatindeyim. Herkes ne yapacağını herhalde biliyor. Takip edeceğiz” diye konuştu.
Çözüm süreci konusunda böyle devam etmesi durumunda liderleri bir araya getirip getirmeyeceği yönündeki sorulara ise Gül, “Yok, doğrusu benim öyle bir niyetim. Benim anayasal görevim devlet kurumları arasında uyumu sağlamakla ilgili. Onu da yapıyorum. Ama öyle bir şey görsem, değerli başkanların böyle bir arzularını, netice alabileceğimizi görsem, yaparım tabii ki. Sayın Başkan (Cemil Çiçek) uğraşıyor zaten” karşılığını verdi.