BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan çocukların iadesi istendi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi, PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 3 çocuğun aileleri...

Abone ol

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi, PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 3 çocuğun ailelerine iade edilmesini istedi.
Mazlum-Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, kaçırılan 3 çocuğun serbest bırakılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, PKK’nın tarafı olduğu Cenevre Sözleşmesi’ne atıfta bulunularak, örgütün çocukları iade etmesi için hemen harekete geçmesi istenildi. Açıklamada, “H. Gündüz, F.A. Eren ve H.Temel isimli çocukların PKK’ya katılmaları söz konusu ise, öncelikle PKK’nın çocukların iadesi ile ilgili derhal harekete geçmesi gerekmektedir. Yine ilgili kurumların konuya H.Gündüz, F.A. Eren ve H.Temel’in çocuk olmaları nedeniyle hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Zira PKK’nın 5 Ekim 2013 tarihinde imzalamış olduğu ’Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname (Cenevre Çağrısı)’ kapsamında 18 yaş altındaki çocukların çatışmalarda yer almasını engellemek ve onları çatışmaların etkilerinden korumaya dair yükümlülükleri bulunmaktadır. Yine bu sözleşmeye göre 16 yaşından küçük çocuklar hiçbir şekilde örgüte kabul edilmeyeceklerdir. Bu nedenlerle Mazlum-Der olarak, şayet H. Gündüz, F.A. Eren ve H. Temel PKK dağ kadrosuna katılmışlarsa iadeleri için ilgililerin ivedilikle mesuliyetlerinin gereğini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyor, kamuoyuyla bu duyarlılığı saygı ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.
(İHA)