BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan çocuklardan biri sandılar ancak...

Diyarbakır’dan iş bulmak için İstanbul’a gelen ve burada kaybolan 15 yaşındaki Yakup Can Polat’a İstanbul’da bir vatandaş yardım elini uzatt...

Abone ol

Diyarbakır’dan iş bulmak için İstanbul’a gelen ve burada kaybolan 15 yaşındaki Yakup Can Polat’a İstanbul’da bir vatandaş yardım elini uzattı.
Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların annelerinin nöbetleri devam ederken, İstanbul’da kayıp bir Diyarbakırlı çocuk bulundu. Diyarbakır’dan iş bulmak için İstanbul’a gelen 15 yaşındaki Yakup Can Polat, burada kaybolunca Kasımpaşa’da bir kafeteryaya sığındı. Kafeterya sahibi Süleyman Yıldız’ın, Polat ile sohbet etmesi ve aldığı cevaplar üzerine, çocuğun Diyarbakır’da kaçırılan çocuklardan biri olduğu iddiaları da güçlendi. Yıldız, Polat’a yardım elini uzatarak Diyarbakır’a dönmesi için ona otobüs bileti aldı.

“DİYABAKIR’DA KAÇIRILAN ÇOCUKLARDAN BİRİ OLABİLİR”
Polat’a yardım elini uzatan Süleyman Yıldız, “Burada belediyenin çay ocağında gelip bizimle konuştu. Kaybolduğunu söyledi. Bilet parasının alınmasını ve köye gönderilmesini istedi. Biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için Kasımpaşa Polis Merkezi’ne götürdük. Oradakiler de kendilerinin ilgi alanlarının dışında olduğunu söylediler. Biz de gittik biletini aldık. Şimdi köyüne göndereceğiz. Kaybolan çocuk Diyarbakır’da kaçırılan çocuklardan biri olabilir” dedi.
Yakup Can Polat ise, “Diyarbakır’dan buraya iş bulmak için geldim. Sonra kayboldum. Diyarbakır’a gitmeye çalıştım ama yapamadım. Döndüğümde ailem bana bir şey söylemez. Şimdi bir kadının evinde kalıyorum. Telefonum olmadığı için ailem beni arayamaz. Bana yardım edenlere teşekkür ediyorum, sizi unutmayacağız. Diyarbakır’dan buraya gelmek gibi bir hatayı bir daha denemeyeceğim” diye konuştu.
Yakup Can Polat, Yıldız’ın aldığı otobüs biletiyle memleketine döndü.
(İHA)