BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaçan kurbanlıklara göz açtırmayacaklar

Boğa Timler Kurban Bayramı öncesi ve gününde kaçan kurbanlıklara göz açtırmayacak

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturduğu Boğa Timi bu sene de hizmet verecek.

Gelen ihbarlara anında müdahale edecek ve 12 ilçede görev yapacak personele kaçak hayvanların yakalanması ve kontrol altına alınması eğitimi verildi.

HER İLÇEDE OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda kaçak hayvanlar için hayata geçirdiği “Kaçak Hayvan Takip ve Yakalama Ekibi” yine vatandaşlara hizmet için görev başında olacak. Her ilçe belediyesinin kendine ait oluşturduğu timler vatandaşların kaçak kurbanlıkları için hazır halde bekleyecek. Her ilçenin belediye zabıta birimleri içinden oluşturulan tim personeline çalışmalarını etkili ve sorunsuz bir şekilde yürütmesi için Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezbahalar Müdürlüğü tarafından eğitim verdi.

EĞİTİM VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Solaklar Merkez Mezbahanesinde gerçekleştirilen eğitimlerde hayvanların yakalanma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Hayvanların yakalanmasında kullanılacak ilacın kurbana mani olmayacak ve ette herhangi bir kalıntısının olmayacak şekilde uygulanması gerektiği anlatıldı. Ayrıca ilacın hızlı etki gösterecek kısmı olan boyun bölgesinden uygulanmasının gerekliliği anlatıldı.

153’Ü ARAYIN

Boğa Timi, Büyükşehir Belediyesi’nin görevli olduğu bütün mezbahanelerde görev yapacak. Ayrıca diğer ilçe sınırlarında ise bağlı bulunan belediye timleri kaçak vakalarına müdahale edecek. Önceki senelerde de birçok vakayı anında müdahale ederek vatandaşlara hizmet veren Boğa Timi’ne Büyükşehir 153 numaralı telefonla ulaşması yeterli olacak.