BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.532,10
HABER /  GÜNCEL

Kaçak rakıya uydu takibi

15 ton rakı ve votkayla sırra kadem basan kaybolan kamyon uyduyla bulundu

Abone ol

Elazığ ve Malatya'ya dağıtım için Diyarbakır'da bir kamyona yüklendikten sonra ortadan kaybolan 15 ton rakı ve votka, adeta dedektif gibi kamyonun peşine düşen Mey İçki A.Ş. yetkilileri tarafından, uydu sistemi sayesinde, Adana'daki bir depoda bulundu.

Mey İçki firmasının Diyarbakır'daki tesislerinde üretilen ürünlerin dağıtımı için anlaştığı bir nakliye firmasına bağlı M. B. yönetimindeki 01 GS 174 plakalı kamyon, geçen hafta 15 ton rakı ve votka ile bir miktar etil alkolü alarak, Elazığ ve Malatya'daki bayilere dağıtmak için yola çıktı.

Tüm araçlarını uydu takip sistemiyle (GPS) takip eden firma yetkilileri, bir süre sonra kamyon sürücüsünden haber alamadı. Kamyondaki vericinin son olarak Adana kent merkezi ile Karataş ilçesi arasında sinyal vermesi üzerine harekete geçen firma yetkilileri, adeta dedektif gibi bu bölgede araştırma başlattı.

Sürücü M. B'nin Adana'daki amcası ve yakın arkadaşlarına da ulaşarak görüşen firma çalışanları, kamyonun Havutlu beldesinde olabileceğini öğrendi.

Havutlu Belediyesince 1998 yılında 10 yıllığına S.C'ye kiralanan bir depoya gelen firma yetkilileri, kaçırılan ürünlerin burada saklandığını belirledi.

Firma yetkililerinin ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin Cumhuriyet Savcılığından aldıkları izinle depoda yaptıkları aramada, piyasa değeri 200 bin YTL'nin üzerindeki rakı, votka ve etil alkol ele geçirildi.
Operasyonda ayrıca, depoda bulunan ruhsatsız bir biyodizel üretim tesisi de ortaya çıkarıldı.
Jandarma tarafından ele geçirilen ürünlere el konurken, kamyon ve sürücüsüne ulaşılamadı.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.