BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaçak ilaçlar ele geçirildi

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü düzenlediği operasyonda 7 bin 114 kaçak sağlık ürünü ele geçirdi

Abone ol

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekibi, cinsel gücü artırıcı, zayıflatıcı gibi özellikleri bulunduğu gerekçesiyle bir işyerinde satılan 7 bin 114 kaçak sağlık ürünü ele geçirdi.

Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri, Türkiye'ye yasa dışı yollardan getirilen sağlık ürünleriyle ilgili yaptığı takip sonrası Yenişehir Gıda Çarşısı'nda bir işyerine operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan aramada, cinsel gücü artırıcı olduğu ileri sürülen 2 bin 820 Çin Topu, 2 bin 900 ''Viagra'' hap, 374 ilaç ve bin 20 zayıflama ilacı ele geçirdi. Piyasa değeri 200 bin TL olduğu bildirilen toplam 7 bin 114 kaçak sağlık ürününe el konulurken, iş yeri sahibi L.U. da gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. L.U. isimli şahıs daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yetkililer, bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan gerekli izin alınmadan Türkiye'ye yasal olmayan yollardan sokulduğu, insan sağlığı açısından çeşitli zararları bulunduğunu belirterek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.