BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kaç yabancı şirket kuruldu?

Tanrıkulu, Başbakan’a 2002-2013 tarihleri arasında kaç yabancı isimli işletme kurulduğunu sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “2002-2013 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de işletme, şirket, alışveriş merkezleri ile konut alanlarının kaç tanesi yabancı isim ve unvanlarla tescil edilerek faaliyete geçmiştir?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “3 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul’da Arenamega adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde yaptığınız konuşmasının bir bölümünde ‘Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yansıtacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserine ismiyle müsamma olsun Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirine sunuyorum’ demiştiniz” dedi.

Tanrıkulu, Başbakan’a 2002-2013 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de işletme, şirket, alışveriş merkezleri ile konut alanlarının kaç tanesinin yabancı isim ve unvanlarla tescil edilerek faaliyete geçtiğini sordu