BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kabine dışı kalan Türkeş'ten Bahçeli'ye teşekkür

Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP lideri Bahçeli'nin isteğiyle kabine dışı kaldığı iddialarına cevap verdi. Türkeş, değişikliği nöbet değişimi olarak nitelendirirken MHP liderine de teşekkür etti.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, kabine dışı kalmasının ardından ilk kez konuştu. "Kullanılıp atıldı" yorumlarını okumadığını söyleyen Türkeş, MHP lideri Bahçeli'ye de teşekkür ederek kabine değişikliğini nöbet değişimi olarak nitelendirdi.

Tuğrul Türkeş, yeni kabine değişikliği sonrası Sözcü'ye konuştu. Kabine dışı kalmasını "nöbet değişimi" olarak nitelendiren Türkeş, aynı parti ve aynı iktidarın devam ettiğini, yapılan değişiklikten şikayetçi olmadığını söyledi.

Türkeş, kabine dışı kalmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin rolü olduğu yönündeki söylentilere ise şu yanıtı verdi: "İyi etmiş, Allah razı olsun. Ben de 'Kim bana bu kıyağı yapmış?' diye merak ediyordum. Devlet Bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim.

"HANIMA ‘KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİ BEKLEYELİM’ DİYORDUM"

Eşim, ‘Tatil yapmayacak mıyız?' diye soruyordu. Ben de hanıma ‘Kabine değişikliğini bekleyelim. Kabine dışı kalırsam söz, çoluk‐çocukla tatile çıkarız' diyordum. Kabine açıklandığında liste dışı kaldığımı öğrenince evde tatlı bir sevinç hali vardı. Şimdi tatil vakti. Kabine dışı kalmamı kim yaptıysa teşekkür ediyorum.

MHP Genel Başkanı'nın ağzından çıkmadığı sürece kabine dışında kalması için çaba gösterdiğini bilemeyeceğini kaydeden Türkeş, sosyal medyada yapılan “Kullanılıp atıldı” yorumları için de “Ne yazıldığını bilmiyorum” demekle yetindi.