BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

K. Kore'yi kızdıran film internet üzerinden gösterilecek

Sony firması, ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan, yapımcılığını üstlendiği 'The Interview' (Röportaj) adlı filmin internet üzerinden dolaşıma sokulacağını açıkladı.

Abone ol

Sony firması, ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olan, yapımcılığını üstlendiği "The Interview" (Röportaj) adlı filmin internet üzerinden dolaşıma sokulacağını açıkladı.

Film hem www.seetheinterview.com adresinden hem de Google ve Microsoft servisleri üzerinden gösterime sokulacak.

Sony'ye yönelik geçen ay gerçekleştirilen siber saldırılar ve tehditlerin ardından firma, filmin gösterime girmesini ertelemişti.

Sony'nin bu adımına ABD Başkanı Barack Obama tepki göstermişti.

Sony'nin yeni planı kapsamında film YouTube ve Play gibi Google servislerinden ve Microsoft'un Xbox video platformu üzerinden izlenebilecek.

İnternet gösterimi 'şu an için sadece ABD'de'

Sony, filmin 5.99 dolara kiralanabileceğini ya da 14.99 dolara satın alınabileceğini açıkladı.

BBC'ye konuşan bir Sony yetkilisi gösterimin şu an için sadece ABD'de yapılacağını belirtti.

Filmde, iki gazetecinin (James Franco ve Seth Rogen) Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) taşeronu olarak, Kuzey Kore liderine suikast planlamaları anlatılıyor.

Kuzey Kore hükümeti daha önce komedi filmini "terör eylemi" olarak nitelemişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Noel günü vizyona girmesi planlanan film Kuzey Kore'nin büyük tepkisini çekmiş ve geçen ay Sony'ye bilgisayar korsanlarınca siber saldırılar düzenlenmişti.

Bazı saldırılarda Sony çalışanlarının maaş bilgileri ele geçirilip internet üzerinden yayınlanırken, bir diğer saldırıda da henüz vizyona girmemiş beş filmin senaryosu bilgisayar korsanları tarafından internette paylaşılmıştı.

Filme tepki gösteren ve kendilerini "Barışın Savunucuları" olarak tanımlayan kimliği belirsiz bir grup bilgisayar korsanı, gönderdikleri e-maillerde filmi vizyona sokmayı planlayan sinema salonlarını açıkça tehdit etmişti.

Gönderilen mesajlarda, "11 Eylül 2001'de neler olduğunu hatırlayın. Size tavsiyemiz bu filmi vizyona sokan sinemalardan uzak durmanız" deniyordu.

Kuzey Kore şu ana kadar yapılan siber saldırıları ve tehditleri üstlenmemişti.

Siber saldırılar ve tehditler üzerine önce filmin gösterime girmesini ertelediğini duyuran Sony, 23 Aralık'ta "The Interview" (Röportaj) filminin Noel günü (25 Aralık) ABD'deki bazı sinema salonlarında gösterileceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama, Sony'nin bu kararını "memnuniyetle karşıladığını" belirtmişti.