BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

John Terry kaptanlıktan alınıyor

Rakip takımın siyah oyuncusuna ırkçı hakaretler ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan John Terry'nin İngiltere milli takımı kaptanlığından alınması bekleniyor.

Abone ol

İngiltere Futbol Federasyonu, John Terry'yi milli takım kaptanlığından almaya hazırlanıyor.

BBC'nin edindiği bilgilere göre, Federasyon Başkanı David Bernstein'ın görüştüğü yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü Terry'nin kaptanlıktan ayrılması gerektiği görüşünde. Chelsea yıldızının milli takıma seçilmesi konusunda ise sert bir muhalefet yok.

Terry, Queens Park Rangers deplasmanında rakibi Anton Ferdinand'a karşı ırkçı hakaretler ettiği iddiasıyla soruşturma altında.

Anton Ferdinand, Manchester United'ın savunma oyuncusu Rio Ferdinand'ın da kardeşi.

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin ardından, temmuz ayında mahkemeye çıkacak olan Terry ikinci kez kaptanlıktan alınmış olacak.

John Terry, milli takımdan Wayne Bridge'in eski sevgisiyle birlikte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Şubat 2010'da kaptanlık görevinden alınmıştı.

Teknik Direktör Fabio Capello, 13 ay sonra bir yıllık cezanın yeterli olduğunu belirterek kaptanlığı Chelsea yıldızına iade etmişti.

Capello, Terry'ye yönelik ırkçılık iddiasının gündeme gelmesinden bu yana masumiyet karinesine gönderme yaparak, kaptan seçiminin kendi kararı olacağını söylemişti.

Federasyon yönetiminde bazı isimler de Capello'nun Terry'nin kaptanlıktan azlinin Capello tarafından işine müdahale olarak görülmesinden kaygılı.

Bazı üyeler de federasyonun ırkçılık konusunda ödün veren bir görüntü sergilemesini önlemek için Capello nezdinde lobi yapıyordu.

İngiltere milli takımının siyah oyuncuları da Profesyonel Futbolcular Birliği üzerinde John Terry konusunda daha net tavır alması için baskı kurmuş durumda.

Bu baskının da federasyonun Terry konusunda harekete geçmeye zorlayan etkenler arasında olduğu sanılıyor.