BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

Japonya'dan geldi depreme yakalandı

Van'da yardım gönüllüsü olarak çalışan Miyuki Konnai kurtuldu ama Miyazaki onun kadar şanslı değildi...

Abone ol

Van'da 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı olarak çıkarılan, Japonya'dan gelen yardım kuruluşu gönüllüsü Miyuki Konnai, yaşadığı korku dolu saatleri anlattı. Göçük altında karanlıktan çok korktuğunu söyleyen Konnai'yi hayatta tutan şey ise açık kalan bilgisayarının ışığı olmuş ve kurtulmuş ama Türkiye aşığı Miyazaki...

Van'da merkez üssü Edremit ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki sarsıntıda yıkılan Bayram Otelinin 310 numaralı odasında kalan Konnai, yaklaşık 5 saatlik çalışma sonrası enkazdan yaralı çıkarılarak, İpekyolu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

İNSANLARIN İHİTYACI VAR...

Japon Yardım ve Kurtarma Derneği üyeleri Atsushi Miyazaki ile Miyuki Konnai depremzedelere yardım etmek için gelenlerden sadece ikisi. Hatta geri çağrılmalarına karşın "Buradaki insanların daha çok yardıma ihtiyacı var" diyerek Türkiye'de kalmayı tercih ettiler. Ve önceki akşam yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depreme Van'da konakladıkları Bayram Oteli'nde yakalandılar. 32 yaşındaki Konnai yaralı kurtuldu ama 41 yaşındaki Miyazaki o kadar şanslı değildi. 

15 DAKİKA KALP MASAJI...

Japon Yardım ve Kurtarma Derneği (Association for Aid and Relief-AAR) üyesi Atsushi Miyazaki'ye konakladığı Bayram Oteli'nin enkazında ulaşıldı. Enkazda açılan koridorda Atsushi Miyazaki'ye ekiplerce serum takıldı ve burada yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapıldı. Depremden 13 saat sonra enkazdan çıkarıldıktan sonra da önce ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin bahçesinde kurulan sağlık çadırında da uzun süre kalp masajı yapılan Miyazaki, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

JAPON'UN TÜRKİYE SEVDASI

Sabah'ın haberine göre, AAR'nin Tokyo'daki merkezlerinde görevli Denizaşırı Görevlerden Sorumlu Müdürü Ikuko Naturi, "Miyazaki bize sürekli 'Yardım çalışmaları sona ermiş olabilir. Ancak burada hâlâ bize ihtiyacı olan insanlar var. Durum böyleyken geri dönemeyiz, onlara ulaşmamız gerek' diyordu. Bu nedenle de ikisi de Van'da kaldı." şeklinde konuştu.

YAŞADIĞI KORKU DOLU SAATLERİ ANLATTI

Arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin 315 numaralı odada kaldığını ve kendisinin raporları hazırlamak üzere odasına çekildiğini ifade eden Konnai, şöyle devam etti:

''Raporun ikinci sayfasını hazırladığım sırada sarsıntı başladı. Bir anda duvarlar üzerime geldi. Bir süre sonra gözlerimi açmak istedim. Ama gözlerimin üzerindekiler yüzünden zorlandım. Sol gözümü açtığımda etrafın çok karanlık olduğunu gördüm. Ben karanlıktan çok korkuyorum. Etrafa baktığımda açık kalan bilgisayarımın ışığını gördüm. Bu kurtulmam için ümitlerimi artırdı. Bu sırada yardıma gelen ekipleri duydum. Bana seslendiklerinde karşılık veriyordum. Ama beni duymadılar. Bu sırada yanımda buzdolabı vardı ve kapısı açıktı. Buradan aldığım suyu önce gargara yaptım ve sonra da içtim. Daha sonra sabırla kurtulmayı bekledim.''

ODA ARKADAŞI YAŞAMINI YİTİRDİ

Enkaz altında kendisine ulaşan ekip çalışanlarını gördüğünde çok mutlu olduğunu belirten Konnai, ekiplere arkadaşı Miyazaki'nin 315 numaralı odada kaldığını ilettiğini söyledi.

Şimdi arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Konnai, kendisini kurtaran ekiplere ve Türk halkına teşekkür etti.

Konnai, tedavisinin yapılması sonrası annesi ile görüştüğünü ve merak etmemesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Depremde telefonunu kaybeden Konnai'ye hastanede ziyaret eden TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Ali Çiçeksay, ailesiyle görüşmesi için cep telefonu ve hat hediye etti.