BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.399,13
HABER /  GÜNCEL

Japon turistlere saldırıda flaş gelişme

Göreme'deki japon turistlere saldırıyla ilgili gözaltına alınan şahsın eski sabıkalı M.V.D olduğu bildirildi.

Abone ol

İNTERNET HABERNevşehir'de saldırıya uğrayan kadın turistlerden biri öldü diğeri ise yaralandı.Saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlının eski sabıkalı olduğu öğrenildi.

Olay Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramasıyla gerçekleşti.

Kurkiharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Teramatsu bölgede yürüyüş yapan diğer turistler tarafından bulundu.

Turistlerin yetkilileri bilgilendirmesinin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Teramatsu'yu olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

 VALİDEN AÇIKLAMA 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, ellerinde ipuçları olduğunu belirterek, Adli Tıp'tan gelecek sonucu ve yaralı turistin ifade verecek duruma gelmesini bekliyoruz dedi.

Göreme Beldesi'ndeki Zemi Vadisi'nde dün saat 10.00 sıralarında yürüyüşe çıkan 22 yaşındaki Mai Kuriharac ile arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu, saat 13.45 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Kuriharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Teramatsu ise ambulansla İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Cumhuriyet Savcılığı, jandarma ve polis tarafından başlatılan soruşturma çok yönlü sürdürülürken, boynundan ve gögsünden bıçaklanan Teramatsu, dün gece iki saat süren ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alındı. Yaralı genç Japon turistin henüz ifade verebilecek durumda olmadığı bildirildi.