BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL

İzmir’in tüm adayları bir arada

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları, 1. Ege Bölgesi Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında bir araya geldi.<br/>Kült...

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları, 1. Ege Bölgesi Konya Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında bir araya geldi.
Kültür Park Fuar 1 No.’lu Holde gerçekleşen açılışa yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özdoğdu, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve adayları katıldı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım açılışın yapılacağı salona giriş yaptığı sırada CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in sargıdaki elini görüp “Ne oldu?” diye sordu. Engin de “Küçük bir kaza şu an gayet iyi” yanıtını verdi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Aziz Kocaoğlu da salona 100 kişiyi aşkın bir kalabalık grubun, “İzmir azizdir aziz kalacak” sloganları eşliğinde giriş yaptı. Kocaoğlu, rakibi Yıldırım ve tüm katılımcı siyasi parti temsilcileriyle tokalaştı. Yıldırım’la tokalaşan Kocaoğlu, “Kongreden geliyorum geç kaldım özür dilerim” dedi. Yıldırım da bunun üzerine, “Önemli değil” cevabını verdi.

KOCAOĞLU’NDAN ’BAKAN’ JESTİ
Başkan Aziz Kocaoğlu, konuklara katılımından dolayı teşekkür ettiği konuşmasına ‘Sayın Bakanım’ sözleriyle başladı. İzmir Fuarı’nın kent tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Fuarı’nda özel konuk olarak kentleri tanıtarak İzmirlilere ve Dünyaya anlatmalarını sağlayacak öncülüğü hayata geçirdik.” 76 milyon insanın birlik ve bütünlük içerisinde yaşaması gerektiği mesajını veren Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birbirini sevmesi, özelliklerini, geleneklerini göreneklerini bilmesi gerektiğini düşünen bir kardeşinizim. Eğer 76 milyon insan birbirini sever sayarsa bir iki farklılıklarımızı ortadan kaldırırsak İzmir gibi Türkiye’nin en aydın kentinde İzmir’de yaşayan herkesi kucaklayan ülkenin en gelişmiş kenti en aydınlık batıya en açık kentinde biz barışa kardeşliğe birlikte yaşamaya harç olmak istiyoruz. Yüce Mevlana’nın yaşam felsefesini hoşgörüsünü insan odaklı düşüncesini yüz yıllardır Anadolu’yu aydınlatan ışık tutan yaşam biçimini ürettiği fikirleri sevgiyi bize bir kez daha dört gün boyunca yaşatacak. Sayın basın mensuplarının da vasıtasıyla burada çok güzel haber yapmalarını istiyorum. Tekrar İzmir’de bu etkinliği yapmaktan katkı koymaktan son derece memnun olduğumuzu onur duyduğumuzu gurur duyduğumu ifade ediyoruz.”

“ÜÇ AY SONRA VER ELİNİ İSTANBUL”
AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise kürsüye, ‘Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’ olarak takdim edildi. Yıldırım da kürsüye partililerin ıslık ve alkışları eşliğinde iştirak etti. Bakanlık döneminde Konya- Ankara hızlı tren projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Konya için benim özel anılarım var. Konya’ya ilk hızlı trenin gidişinde yaşadığım heyecanı bugün gibi hatırlıyorum. ‘Konya-Ankara 1,5 saatin altına inecek’ dediğimizde, ‘bu bakan hayal görüyor’ dediler. Ama Allah’a şükür. Hızlı tren sadece Konya’ya ulaşımı sağlamadı. Aynı zamanda Konya’nın turizmini, ekonomisini ve sanayisini geliştirdi. Konya sanayide başta güreşen illerimizin arasına girdi. Özellikle makine sanayisinde. İki üç ay içinde de 3,5 saatte ver elini İstanbul.”

MEVLANA’DAN ÖRNEK VERDİ
Sık sık, ‘İzmir’e Binali Yıldırım gerek’ sloganları ile konuşması kesilen Yıldırım, “Seçim kampanyası sürecindeyiz. Bunlara girmek istemiyorum. Adaylarımız başkan adaylarımız ve hemşehrilerimizle görüşeceğiz. Heyecanınızı anlıyorum. Heyecan rekabeti ve rekabette hizmeti getirir. Bunun için İzmir çok şanslı” diye konuştu. Yıldırım, son olarak Mevlana’nın şu dizeleri ile konuşmasını sonlandırdı: “Mevlana o büyük düşünür, diyor ki, ’Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile seni sevmeli, sarılacak biri olmadığı zamanlarda biri sana sarılmalı, dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı. Dost dediğin fanatik olmalı.”
Konuşmalardan sonra katılımcılara plaket takdim edildi. Yıldırım ve Kocaoğlu ayrı ayrı daha sonra stant ziyaret etti.
(İHA)