BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

Futbol tarihine geçen protesto!

İspanya Kral Kupası'nda öyle bir protesto gerçekleşti ki tarihe geçti.

Abone ol
İspanya Kral Kupası'ndaki Racing Santander - Real Sociedad karşılaşması futbol sahalarında ender görülen bir olaya sahne oldu.
 
Sandaterli futbolcular paralarını alamadıkları gerekçesiyle maçın başlama vuruşu öncesinde omuz omuza santra noktasında durdu ve hareket etmedi. Bunun üzerine rakip oyuncular da atak yapmadılar. Bu protesto üzerine hakem Santander kaptanına "Oynayacak mısınız?" diye sordu. Oyunculardan hayır yanıtı gelince hakem maçı tatil etti. Racing Santanderli oyuncuları taraftarları da alkışlarla destekledi.
 
Racing Santander oyuncuları ile kulüp yönetimi arasında maddi sorunlardan dolayı bir süredir karşılıklı restleşme yaşanıyordu. Oyuncular geçtiğimiz günlerde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle maçlara çıkmayacaklarını kulüp yönetimi ve başkan Angel Lavin'e bildirmişti. Taraftarlar ise bu gerginlikte futbolculardan yana tavır koymuş ve başkana istifa çağrısı yapmıştı. 
 
Futbolcuların tepkisi üzerine bir açıklama yapan Racing Santander Başkanı Angel Lavin ise "Futbolcularım sadece üç aydır maaşlarını alamıyor. Bu sorunu da çözeceğiz. Bu kadar kısa süre içinde para alamayanlar grev kararı mı alırmış" ifadelerini kullanmıştı.