BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de ya yaylaya ya da adaya

Sıcakların mevsim normallerinin üzerine çıkması ile Ödemiş son ayların en sessiz Pazar gününü yaşadı.

Abone ol

Vatandaşların tatil gününde evden çıkmaması, evden çıkanların da Gölcük Yaylası veya Kuşadası gibi sayfiye yerlerini tercih etmeleriyle Ödemiş’in işlek caddeleri dahi bomboş kaldı.

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu ilçede yollar Gölcük, Birgi, Bozdağ gibi turistik alanlara yerli turist taşıyan araçlara kaldı.
Saracoğlu Caddesi’ndeki sessizlik geçmiş yıllarda yapılan nüfus sayımlarını anımsattı.

GÖLCÜK VE BOZDAĞ’A AYDIN’DAN YOĞUN İLGİ

Yüzlerce otobüsle özellikle Gölcük ve Bozdağ’a tırmanan ziyaretçilerin en çok Aydın ve çevre ilçelerinden gelmeleri dikkat çekerken, hafta sonları yerli turistin uğrak mekanı olan Ödemiş kebapçıları dışında esnafın tatil yaptığı gözlendi.

Nem oranın yüksek olması nedeniyle hafta boyunca Ödemiş ve çevresinde gün içindeki en düşük sıcaklığın 35 derece olması bekleniyor.

KAVURMACI SESSİZLİĞİN VE SERİNLİĞİN KEYFİNİ YAŞATIYOR

Gölcük Yaylası’nda Osmanlı döneminden beri yaşayan Kavurmacı lakabını taşıyan ve Selçuk ailesine ait olan Kavurmacı Çay ve Piknik Bahçesi buz gibi suyu, asırları devirmiş çınar ve söğüt ağaçları ve huzuru ile yaz günlerinde nostaljik keyif yaşamak isteyenlerin yeniden uğrak mekanı haline geldi.

Özellikle Pazar günleri piknik yapmak isteyen ailelerin meskeni olan Kavurmacı, karpuzu çatlatan buz gibi suyuyla da ziyaretçilerine serinlik veriyor. Ziyaretçiler Kavurmacı çeşmesi önünde damacanalarla su alabilmek için sıraya giriyor. Gölcük’teki pek çok çay bahçesinde bulunan kablosuz internet, sandviç, gözleme gibi hizmetlerin yer almadığı Kavurmacı sadeliğiyle sessizlik ve huzur arayanlara yanıt veriyor.
Kavurmacı lakabının Osmanlı dönemine kadar uzandığını kaydeden işletme sahibi Şerif Selçuk; “Büyük dedelerimiz kavurma yaptıkları için bu lakabı almışlar. Çay bahçemizin de tarihi o yıllara dek uzanıyor. Soyadı kanunun çıkması ile Selçuk soy ismini alsak da yine de Kavurmacı olarak anılıyoruz” dedi.

“SADELİĞİ KORUYORUZ”

Çay bahçesinin asırlık ağaçların gölgesinde yer almasının huzur verdiğini kaydeden Selçuk; “Bizim mekanımız yıllardan beri sadeliğini koruyor. Elbette iyileştirmeler gerekiyor. Ama konuklarımız bu dokunun bozulmamasını istiyorlar. Pazar günleri oturmak için bile yer bulunamıyor. Hafta sonu oluşan ilgiden memnunuz. Ancak kalan 5 günde de Gölcük’te hareket olması gerekiyor” dedi.
Vatandaşların buz gibi su nedeniyle yoğun ilgi gösterdiği Kavurmacı Çeşmesi’ne ait kuyuda 3 metreden su çektiklerini kaydeden Selçuk; “Kavurmacı suyu olarak bilinen ve yazın hava ne kadar sıcak olursa olsun buz gibi akan suyumuz yerin pek de derinlerinden çıkmıyor. Nefis tadı ve serinliği ile suyumuzu konuklarımız damacanalarla aşağı taşıyorlar” şeklinde konuştu.