BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

İzmirde ücretsiz karta sınırlama

İzmir'de yaşlılar, şehit aileleri ve özürlülerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyan serbest biniş kartlarına kullanım sınırlaması getirildi.

Abone ol

İzmir'de yaşlılar, şehit aileleri ve özürlülerin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyan serbest biniş kartlarına kullanım sınırlaması getirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı 2. olağan toplantısı, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ESHOT Genel Müdürlüğünce yeniden düzenlenen Toplu Ulaşım Kartı Yönetmeliği'nde yapılan ek ve değişiklikler tartışmalara neden oldu.

Komisyonlardan oy çokluğu ile gelen önergenin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli, kamu hizmeti veren belediyelerin kar amacı gütmemesi gerektiğini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir belediyenin, ilgili yönetmelikle özellikle 60 yaş ve üzeri vatandaşlara toplu taşıma araçlarına binişlerde sınırlama getirmesinin doğru olmadığını kaydeden Sürekli, ''Haklar belki tamamen alınmıyor ama büyük sınırlama getiriliyor'' dedi.

Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise hak kaybının söz konusu olmadığını, bu uygulamanın vatandaş lehine olacağını savundu.

Konuşmaların ardından, 60, 65 yaş kart sahipleri, şehit aileleri, engelliler ve kurum kartı olanların serbest binişlerini sınırlandıran yönetmelik değişikliği, oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni yönetmelik uyarınca, daha önce serbest kartla yıl içinde sınırsız toplu ulaşım araçlarından yararlanan bu kişiler, bundan böyle kartlara yüklenecek kontör kadar ücretsiz biniş yapabilecek. Kartlara kaç kontör yükleneceğinin daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Yönetmelik değişikliğinin, Sayıştay görüşünün ardından uygulamaya konulacağı, bu sürenin 4-5 ayı bulacağı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca belediye şirketlerinin, yine belediye çatısı altında yer alan şirketlerin sermaye payı artışına katılması ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na her türlü yetkinin verilmesine ilişkin başkanlık önergeleri, oy çokluğu ile komisyonlara sevk edilmeden kabul edildi.