BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de Türkçe Olimpiyatları nefes kesti

İzmir'de, bu yıl 8.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılan 21 ülkeden 55 öğrenci, Örnekköy Açık Tenis Sahası'nda bir araya geldi.

Abone ol

Kütahya, çökertme ve kesik çayır halk oyunlarıyla başlayan gecede, Filipinler'den Al-Qayyim Mansil-Ershad Halud'un oynadığı Hacıvat-Karagöz oyunu izleyenlere neşeli anlar yaşattı.

Kırgızistanlı Nursultan Canıbekova'nın seslendirdiği 'Hüzünlü Gurbet' şiiri ayakta alkışlandı. Yine Kırgızistanlı öğrencilerin oynadığı Kolbastı tenis sahasını dolduran seyircileri heyecanlandırdı. Gecenin sonunda sahne alan tüm öğrenciler hep birlikte 'Yeni Bir Dünya' şarkısını söyledi.

Programda konuşan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Mustafa Acar, "Sevgi hangi renk ve ırktan olursa olsun, insanları birbirine yaklaştıran, toplumun huzur içinde yaşamasını sağlayan bir araçtır. Sevgi yaşatan bir iksirdir.

İnsan sevgi ile yaşar ve mutlu olur ve çevresini mutlu eder" dedi. Her türlü ortamda, zor coğrafyalara giden öğretmenlerin barış götürdüğüne dikkat çeken Acar, Bosna'ya savaş bitmeden giden öğretmenlerin şimdi Sırp, Boşnak ve Hırvatlarla birlikte iç içe öğrencilerine eğitim verdiğini söyledi.

Anadolu'nun fedakar insanları sayesinde Türkçenin dünya dili olmaya doğru gittiğini anlatan Acar, "Farklı ülkelerden gelen öğrenciler aynı dili konuşuyor, sevgi dili Türkçe ile konuşuyoruz" diye konuştu.