BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de müezzine saldıranlar serbest bırakıldı

İzmir'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında sela okuyan müezzin ve cami imamına saldıranlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece Torbalı ilçesinde sela okuyan müezzin ve cami imamına saldırıda bulunan 8'i tutuklu 23 sanık hakim karşısına çıktı.
Tahliye talebini kabul eden mahkeme, köylülerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.


"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Basit yaralama", "Hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle yargılanan saldırganların tamamı tahliye edilerek duruşma ertelendi.


15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimin ardından Diyanet tarafından tüm camilere gönderilen yazı ile birlikte tüm camilerden birlik ve beraberlik çağrısı anlamına gelen selalar okunmuştu. İzmir'de okunan seladan rahatsız olan bazı vatandaşlar Narlıdere Yalvaç Camii'ne gelmişti. Biri erkek 3 kişi cami önüne gelerek sela okuyan caminin müezzini olan Mehmet Kuzgun'nla tartışmaya başlamıştı. Gelen kişilerden elinde taş olan bir bayan, cami girişindeki camı kırmıştı. Daha sonra müezzin Kuzgun'a saldırmıştı. Bu anlar ise camiinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı. Mehmet Kuzgun, saldırganlardan kaçmak isterken tekrar yakalanıp iddiaya göre darp edilmişti.