BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İzmirde huzur timleri

İzmir'de, suçluya daha kısa sürede müdahale amacıyla oluşturulan ''huzur timleri'' sayıları arıtırılıyor.

Abone ol

İzmir'de, suça ve suçluya daha kısa sürede müdahale amacıyla oluşturulan ''huzur timleri'' sayılarının artırılarak yeniden yapılandırıldığını açıklayan Emniyet Müdürü Çapkın, ''sivil kıyafetleri ve esnaf görünümünde kamufle olmuş halleriyle polisler, daha sistematik şekilde görev başında olacak'' dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Kültürpark'taki Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Daire Başkanlığı Konferans Salonunda, asayiş hizmetlerinin yeniden yapılandırılması projesi kapsamında yeniden oluşturulan Huzur Timi ekipleriyle toplantı yaptı.

Huzur Timinin Vali Oğuz Kağan Köksal'ın talimatıyla oluşturulduğunu, alışveriş alanlarının bulunduğu bölgelerde seyyar satıcı gibi hareket edip kimliğini gizleyerek suçlara müdahale edildiğini hatırlatan Çapkın, yeniden yapılandırılma çalışması kapsamında, Huzur Timinin başına 1 emniyet amiri verildiğini, personel sayısının ise 110'u yaya 40'ı motosikletli olmak üzere 150'ye çıkarıldığını bildirdi. İzmir'in çıkarılan suç haritası doğrultusunda personelin, olayların yoğun yaşandığı bölgelere ve saatlere göre görevlendirileceğini açıklayan Çapkın, şunları söyledi:

''Sokaktaki resmi polisler, üniformalarıyla önleyici bir hizmet yapıyor. Polis yıllardır sokakta görev yapıyordu. Artık, huzur timleriyle, sivil kıyafetleri ve esnaf görünümünde kamufle olmuş halleriyle polisler, daha sistematik şekilde görev başında olacak. Timler, suçlu polisi fark etmeden, kendileri suçluyu takip ederek suçüstü yakalayacak. Görevleri hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi olayların yanı sıra farklı olaylara da müdahale edecek, parklarda ve okul çevrelerinde ilgisi olmayan kişileri de takibe alacak.''

Timde görev yapacak ekiplerin takip ve yakın dövüş teknikleriyle suçluyu etkisiz hale getirme eğitimlerine alınacağını belirten Çapkın, daha önce görev yaptığı bölgelerde uygulamaya koyduğu benzer çalışmalar sayesinde, suç oranlarında yüzde 70'lere varan azalmanın gözlendiğini de ifade etti.

İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Kuru, ardından da Huzur Timinin başında görev yapacak olan emniyet amiri Yener Ülgütol, timin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdürü Çapkın, daha sonra, bir suçlunun yakalanmasında başarı gösteren Huzur Timlerinde görevli iki polis memuruna belge verdi. Çapkın'ın, huzur timlerinde görev alacak personelle toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.