BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İzmir'de CHP'lilerden adalet yürüyüşü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili başlayan dava bugün İzmirlileri yollara döktü.

Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan iki ayrı operasyon sonrası 21'i tutuklu 130 sanığın yargılandığı 'Büyükşehir' duruşması bugün başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı da, duruşmalar boyunca her akşam 'İzmir adalet istiyor' başlığı altında meşaleli yürüyüş yapma kararı aldı. Bu kapsamda ilk yürüyüş Bornova ilçesinde gerçekleştirildi.

Bornova Stadyumu'ndan başlayıp Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren meşaleli yürüyüşe CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın da arasında bulunduğu yaklaşık 400 kişi katıldı.

YÜRÜYÜŞTE ADALET İSTİYORUZ SLOGANI

Yürüyüşe katılanlar sık sık, 'İzmir Adalet istiyor', İzmir Aziz'dir Aziz kalacak', 'Faşizm bizi engelleyemez' sloganı attı.

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda gruba seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Biz adalet istiyoruz. Hizmet için gelen Başkan Aziz Kocaoğlu'nu çete reisi yaptılar. Tutuklu ve tutuksuz yargılanan tüm arkadaşlarımız bu mahkemeden aklanana kadar sesimizi yükselteceğiz. Arkadaşlarımız için duruşma boyunca her akşam farklı ilçelerde yürüyüş yapacağız" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, davada yargılananların dürüstlüğüne inandıklarını belirterek, "Bu inancımız Boronva'daki bu yürüyüşle dile geldi. Bundan sonra da adalete ve hukuka olan inancımız bu davanın sanıklarının tamamının davadan aklanmasına olan inancımız devam edecek. Tek isteğimiz var o da adalet. Adaletin de Türkiye Cumhuriyeti'nde var olduğuna ve uygulanacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Grup açıklamaların ardından sessizce dağıldı.