BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.447,80
HABER /  GÜNCEL

OSTİM'deki yangın Ankara'yı korkuttu

OSTİM'de akşam saatlerinde başlayan yangın kısa sürede yayılınca, korku dolu dakikalar yaşattı.

Abone ol
Ankara OSTİM'de bir imalat atölyesinde çıkan yangın korkuttu. Can kaybının yaşanmadığı yangında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Yangın, Ankara Organize Sanayi Ticaret İmalat Merkezi (OSTİM)'nde 100. Yıl Bulvarı 58. Sokak'taki Yüce Yay Bisiklet Montaj Atölyesi'nde saat 17.00 sularında başladı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyük alev toplarına döndü. İmalathane sahipleri ve yangını görenler hemen itfaiye ve polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri dükkanın tamamını saran alevlere müdahale etmeye başladı. Yangın, itfaiyenin uzun süren çabaları sonrası diğer dükkanlara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkışı ve itfaiyenin ilk müdahalesi o sırada orada bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla da görüntülendi.

Yangının gündüz saatlerinde olması ve dükkan çalışanlarının yangının çabuk farkına varması olası can kayıplarını önledi. Yangına müdahale sırasında dükkan sahiplerinin sinir krizi geçirdikleri ve yangını gözyaşlarıyla izledikleri gözlendi.

Yangının mahalline gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dükkanda kaynak ya da imalatla ilgili bir şeyin yapılmadığını belirterek, kibrit ya da elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekti. Yangının çıkış sebebinin henüz netlik kazanmadığını aktaran Yaşar, sebebin polisin çalışmaları sonrası netlik kazanacağını söyledi. Yaşar, yangın ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra olay yerinden ayrıldı.
Polis ve uzmanlar yangının çıkış sebebi üzerinde incelemelerde bulundu.