BIST 10.151
DOLAR 32,28
EURO 34,92
ALTIN 2.434,60
HABER /  GÜNCEL

Rektör Ayhan'dan süper ekibe tebrik!

Gazi Üniversitesi Rektörü Ayhan, Türkiye'nin üçüncü yüz naklini gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Abone ol
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, üniversitede Türkiye'nin üçüncü yüz naklini yapan ekiple akşam yemeğinde bir araya geldi. Nakli gerçekleştiren ekibe teşekkür eden Rektör Ayhan Türk tıbbının desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki yemekte konuşan Ayhan, üniversitenin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, yüz naklini yapan ekibin başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nin böyle bir başarıya imza atacağını geçmişte kimsenin tahayyül bile edemediğini vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

''Bugün tıp fakültemizin başarısıyla övünüyoruz. Sadece yüz naklinde değil başka alanlarda da büyük başarılara imza attılar. Tıp fakültelerini sadece bir eğitim kurumu ya da hastane olarak görürsek bugünkü noktadan daha ileriye gidemeyiz. Tıp fakültelerinin fonksiyonlarının gözden geçirilerek Türk tıbbının desteklenmesi gerekir.''

Ayhan, ekibin, üniversitede yaptığı ülkenin üçüncü yüz nakliyle Türk doktorlarının nelere kadir olduklarını gösterdiklerini vurguladı.

"BU EKİP İŞİ"

Türkiye'nin üçüncü yüz naklini yapan ekip adına konuşan Doç. Dr. Selahattin Özmen de ''Bu, bir ekip işi. Süreç boyunca bir ekip olarak hareket ettik'' dedi.

Operasyon süresince Gazi Üniversitesi'nin birlik ve bütünlüğüne tanık olduğunu ifade eden Özmen, ''Başhemşireden asistana kadar herkes oradaydı. Başarı bu sayede geldi'' diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Turanlı da yüz naklinin bugüne kadar 5 ülkede yapıldığını, bunlardan birinin de Türkiye olduğunu hatırlatarak, nakli yapan ekiple gurur duyduğunu dile getirdi.

Turanlı, ''Bu işi inanılmaz bir dayanışma içinde başardık. Çok iyi organize olduk. Başkalarının yaptıklarından ders çıkararak inanılmaz iş çıkardık'' ifadesini kullandı.
Gecede daha sonra rektör Ayhan, yüz naklini yapan ekiptekilere birer teşekkür belgesi verdi.