BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,89
HABER /  GÜNCEL

İzmir yağmura teslim oldu

İzmir'de akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağnak yağmur kenti teslim aldı

Abone ol

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağnak yağış, çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Seferihisar'da dere taştı, mahsur kalan 40'ı çocuk toplam 74 kişi belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

Yağış sırasında, özellikle sahil bölgelerinde zemin katlarda bulunan bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışırken, itfaiye ve belediye ekipleri de tahliye çalışması yaptı.

İtfaiye Daire Başkanlığı yoğunluk nedeniyle su baskını ihbar miktarı hakkında sağlıklı bilgi veremezken bir çok semtte ekiplerin baskınlara müdahale etmekte zorlandığı gözlendi.

Yağış nedeniyle su baskını yaşanan bazı yollar trafiğe kapatılırken, bazı semtlerde elektrik kesintileri yaşandı. Polis haber merkezlerinden devriye gezen ekiplere yapılan telsiz anonslarında, dere yataklarında su birikmeleri ve taşkınlarına karşı duyarlı olmaları istendi.

Dere yataklarında şu ana kadar bir taşma görülmedi. Göztepe semtinde zeminin altında kalan bir ev, mağaza ve banka şubesini su bastı. Poligon semtinde üstü asfaltla kapatılan bir kanalizasyon kanalının çökmesi sonucu park halindeki araçlar hasar gördü. Karabağlar'da bir ağacın yola devrilmesi nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Yağış, etkisini arttırarak devam ediyor.

METREKAREYE 90 KİLOGRAM

Öte yandan, İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre devam eden yağışlarla İzmir'in Eylül ayı yağış ortalamasını bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık 10 kat artırdığı belirtildi. Yağışların öğle saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.