BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir tadıyla-sazıyla Şişli'yi mest etti

Nişantaşı'nda yapılan İzmir günleri renkli görüntüler yaşattı.

Abone ol

İstanbul’un en gözde semtlerinden Nişantaşı’nda gerçekleştirilen ve iki gün boyunca sürecek olan Şişli İzmir Günleri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sanatçılar Kadir İnanır, Ümit Besen, Ali Kocatepe, Volkan Severcan, İzmirli sanatçılar, yazarlar, sporcular, işadamları, gazeteciler ve çok sayıda İzmir sevenin katılımıyla başladı.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Konak Belediyesi’nin büyük destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte EXPO sürecince İzmir’in tanıtımı da yapıldı.
Abdi İpekçi Caddesi’nde başlayan etkinlikte İstanbul’da yaşayan İzmirliler ve İstanbullular gevrek, boyoz, kumru, incir ikramlarıyla İzmir’in yöresel lezzetlerin tadına baktılar, hasret giderdi. Ege yöresi halkoyunları ekipleri zeybek gösterileri izleyenleri coşturdu.

2.20120917105011.jpg

Maçka Sanat Parkı’nda kurulan stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İzmirli firmalar İstanbullularla buluştu. Işık Okulları Konferans Salonu’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu’nun moderatörlüğünde 'EXPO 2020 Adaylık Sürecinde İzmir' konulu konferans düzenlendi.

1.20120917105028.jpg

İzmir Ticaret Odası (İTO) Uluslararası İlişkiler Müdürü Nesteren Kesen Nalbantoğlu, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Tansuğ, EXPO 2020 İzmir Uzmanı Nazlı Kayı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.Deniz Hasırcı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Nevriye Yıldırım Bezmez EXPO sürecini değerlendirdiler. Gece, Nişantaşı, Ali-Aysun Kocatepe, AyşenurYazıcı, Belkıs Özener, Ege, Gönül Yazar, Hüseyin Turan, Pınar Aylin, Serap Yenici, Soner Olgun, Sinem-Didem Balık, Tuğba Özerk, Vedat Sakman konserleriyle büyük coşku yaşandı.

KONAK'IN BAYRAĞI HİÇ İNMESİN

İzmir’in tarihindeki önemine değinen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "9 Eylül olmasaydı Türkiye nihai sonucu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları İzmir’de ay yıldızlı bayrağımızı Konak’a çekmeseydi bugün Türkiye’de biz bu güzellikleri yaşayamazdık. İzmir’imizin Konak’ında bayrağımız hiçbir zaman inmesin. İzmir’imizin Konak’ına o bayrak her zaman çekilsin. İzmirlilerin birlikten yana, laikliği savunan geleneklerine bağlı yapılarını tüm Türkiye’de oluşturalım. İzmir Günleri’nde İzmirli dostlarımızla bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. İzmir Şişli, İzmir İstanbul ve İzmir Türkiye bütünleşsin” dedi.

3.20120917105050.jpg

EXPO 2020 adaylığı sürecinde İzmir’in tanıtım atağına geçmesi gerektiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in tarihi tanıtımının yanı sıra sağlıklı yemek kültürü, sağlık turizmi konusunda da atağa geçmesi gerektiğini kaydetti.