BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA

İzmir milletvekili aday listesi 2015

İzmir milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edildi. İşte siyasi partilerin İzmir milletvekili aday listeleri;

Abone ol
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 26 milletvekili gönderecek olan İzmir'de, AK Parti milletvekili aday listesinin ilk sıralarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan yer alıyor.
 
Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na verilmesinin ardından AK Parti'nin İzmir'deki adayları da kesinleşti.
 
İzmir 1. Bölge'den ilk sırada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bulunduğu listede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ikinci sırada yer aldı.
 
Bu bölgede eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy 3. sırada Turkuvaz Medya Grubu Ege Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ise 4. sırada yer aldı.
 
Almanya'da da siyaset yapan Ozan Ceyhun 5,  eski İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz 9, eski Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Talip Uzun da 10. sırada listede yer buldu.
 
SAVCI SAYAN LİSTEDE
 
Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan'ın liste başı olduğu ikinci bölgede ise mevcut milletvekillerinden Nesrin Ulema ikinci, Hamza Dağ ise 3. sırada yer aldı.
 
Eski Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un 5. sırada listeye girdiği ikinci bölgede, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yakın arkadaşlarından olan ve bu partide parti meclisi üyeliği de yapan Savcı Sayan da 7. sıradan aday gösterildi.
 
6 KADIN ADAY VAR
 
AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları arasında birinci bölgeden 2, ikinci bölgeden ise 4 kadın aday listeye girdi. 
 
Birinci bölgeden Nükhet Hotar ile Bediha Türkyılmaz, ikinci bölgeden ise Nesrin Ulema, Neşe Gürçay, Esra Aladağ ve Müjde Çelik milletvekili adayı gösterildi.
 
Mevcut milletvekillerinden Ali Aşlık, Rifat Sait ile Aydın Şengül, listeye alınmadı.