BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

İzmir hava durumu 5 günlük rapor

İzmir hava durumu raporunu yenileyen meteoroloji alarm verdi. İzmir'de hava ayaza kesecek iç kesimlerde yoğun kar bekleniyor.

Abone ol

İZMİR ve Çanakkale için Meteorolojiden yeni hava durumu raporu ve uyarı geldi. Ege Bölgesi'nde kar yağışının, akşam saatlerinde doğu kesimlerinde, gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de bölgenin iç kesimlerinde yoğun şekilde görülmesinin beklendiği bildirildi. 

AA muhabirinin Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Çanakkale'nin batısı ile Kıyı Ege kesimi dışında bölgenin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. 

Bölgede, kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde, gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de iç kesimlerinde yoğun olarak görülmesi tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıklarının da 4-6 derece azalması öngörülen bölgede, akşam bölge genelinde kırağı, buzlanma ve don riski bulunuyor. Meteoroloji yetkilileri, don ve kırağı tehlikesine karşı çiftçilerin, buzlanma olaylarına karşı da trafiğe çıkan sürücülerin tedbirli ve dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-05-at-9.00.00-am.png

İZMİR'DE KAR VE SOĞUK ALARMI

İzmir'de soğuk havada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sokakta yaşayan evsizler için 4, kentin yüksek kesimlerinde tuzlama çalışması yapmak için 10 ekibin oluşturulduğu bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte sokakta yaşayan kimsesizler için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Huzurevi Müdürlüğü'ne bağlı bir birim olarak görev yapan Örnekköy'deki Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ndeki barınma kapasitesi artırıldı, 4 mobil ekip oluşturuldu.

Vatandaşların sokakta kalanlar için mesai saatlerinde "0232 361 71 51", mesai saatleri dışında "0232 361 00 82" numaralı telefon ile mtufangucsuzlerevi@izmir.bel.tr adresinden mail yoluyla başvuru yapabileceği belirtildi.

TUZLAMA EKİPLERİ HAZIR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent merkezindeki yüksek bölgelerde tuzlama çalışması yapmak üzere 10 ayrı gece ekibi oluşturdu. 90 personelin görev yapacağı ekiplerin yollardaki buzlanma riskine karşı teyakkuzda olacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimleri olarak bilinen Bergama-Kınık ile Ödemiş-Beydağ bölgelerindeki kar yoğunluğuna karşı ikişer ekip de oluşturdu.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BARINAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da havaların soğuması ile birlikte sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar için çalışma yaptı. Bin ton yüksek enerjili kuru mama alımı yapan Büyükşehir ekipleri, bu mamaları tek kullanımlık kaplar ile dağıtacak. İlaçlama ekipleri vasıtasıyla ilk etapta 21 ilçede mama dağıtımı yapılarak yaklaşık bin 500 sokak hayvanına ulaşılacak.