BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İzmir Foça'da itfaiye erliğinden belediye başkanlığına uzanan başarı hikayesi

İzmir'de kesin olmayan sonuçlara göre CHP'den Foça Belediye Başkanı seçilen Fatih Gürbüz, 8 yıl önce başladığı itfaiye erliği görevinden istifa ederek girdiği belediye başkanlığı yarışında ipi göğüsleyerek genç yaşında başkan olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Abone ol

İzmir'de kesin olmayan sonuçlara göre CHP'den Foça Belediye Başkanı seçilen Fatih Gürbüz, küçük yaşlardan itibaren pazarcılıktan, şoförlüğe kadar pek çok işte çalıştıktan sonra 8 yıl önce başladığı itfaiye erliği görevinden istifa ederek girdiği belediye başkanlığı yarışında ipi göğüsleyerek genç yaşında başkan oldu.

Foça ilçesinde dünyaya gelen bir çocuk babası 37 yaşındaki Gürbüz, hayat mücadelesine 13 yaşında pazarcılık yaparak başladı.

Sakatlık geçirmesinin ardından çok sevdiği futbolu bırakarak Foça'ya dönmek zorunda kalan Gürbüz, siyasete 2009 yılında Foça CHP İlçe Gençlik Kolları'nda başladı.

8 yıl itfaiye erliği yaptı

Bir süre gıda toptancılığı yaptıktan sonra taksi şöförlüğü ve özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Gürbüz, 12 yıl önce hayatını Seçil Gürbüz ile birleştirdi.

İzmir İtfaiyesi'nin Foça Grubunda 2011 yılında itfaiye eri olarak çalışmaya başlayan Gürbüz, ekip arkadaşlarıyla beraber 8 yıl boyunca ilçede çıkan birçok yangına müdahale etti.

İstifa edip aday oldu

Doğup büyüdüğü kent olan Foça'ya Belediye Başkanı olmaya 2014 yılındaki yapılan yerel seçimlerin ardından karar veren genç belediye başkanı Gürbüz, geçen ağustos ayında çok sevdiği itfaiyecik mesleğinden istifa ederek belediye başkan aday adayı oldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İzmir ilçelerinde hangi parti nereyi aldı 31 Mart Yerel Seçim sonuçları
Foto Galeri İzmir ilçelerinde hangi parti nereyi aldı 31 Mart Yerel Seçim sonuçları Galeriye Gözat